Workshop med kreativ energi for de yngre

På Kreative Dage kan børn og unge prøve 3D-printere, vinylskærere og Lego-robotter hos Bülows MakerSpace. 

De fleste hobby- og håndarbejdssysler så som at strikke, sy, hækle, lave keramik, smykker med videre har århundreder på bagen.

Men den nyeste, kreative teknologi sniger sig også indenfor, når MESSE C Fredericia byder på Kreative Dage den sidste weekend i oktober.

Her på Nordens største krea-messe kan de besøgende nemlig møde Bülows MakerSpace, som er et åbent, kreativt teknologiværksted under Fredericia Kommune. Beliggende i den historiske Bülows Kaserne huser MakerSpace blandt andet 3D-printere, lasercuttere (som kan skære eller gravere i materialer med stor detaljegrad), og vinylskærere (som kan skære for eksempel bogstaver eller figurer ud af selvklæbende vinyl).

Afprøv 3D-printer til Kreative Dage.

"Nogle af maskinerne er ikke sådan at flytte, men vi tager blandt andet 3D-printere med, hvor man for eksempel kan skabe små smykker, nøgleringe med videre - samt Scan and cut-vinylskærere med, hvor man eksempelvis kan lave stickers og tryk til tekstil. Jeg tænker også, vi tager noget Lego Spike med, som er robot- og programmeringsteknologi på en sjov måde", fortæller Kia Skovbo Ehlers, leder af Bülows MakerSpace.

Hun tilføjer, at den primære målgruppe for teknologiværkstedet, og for workshoppen på Kreative Dage, er børn og unge.

"Vores mission er at få børn og unge til at synes, at kreative teknologier er det fedeste i verden, og at de måske tager en uddannelse, hvor teknologien indgår - for det er i høj grad det, verden kalder på. Vi har brug for kloge hoveder, der kan løse aktuelle og fremtidige udfordringer", påpeger Kia Skovbo Ehlers.

Selv om Bülows MakerSpace til daglig henvender sig til borgere i Fredericia, så bliver der naturligvis ikke "postnummer-tjek" på standen i MESSE C.

"Alle er velkomne, og vi har tre teknologi-assistenter med til at hjælpe deltagerne. Vi glæder os meget til at lade børn og unge på messen prøve sig frem, få et lille produkt med hjem og forhåbentlig blive helt bidt af den kreative teknologi", slutter Kia Skovbo Ehlers.

Besøg Kreative Dage den 27.-29. oktober 2023 i MESSE C Fredericia.