Årets program 2021

Kreative Dage har tradition for et bredt, varieret og kreativt seminarprogram. Herunder ser du det foreløbige program med flere end 80 indslag fra fire fyldte scener, som er integreret i udstillingsområdet. Flere punkter kan komme til, og der tages forbehold for evt. ændringer.

Sceneprogrammet - dag for dag


Alle foredrag - de kommer:


Ida og Mads – Stiftere af Taishõ og Seramikku


Hvordan kombinerer man kreativitet, forretning og hverdag. Ida og Mads fortæller om det, at være selvstændige med en kreativ virksomhed, hvor linjerne mellem hobby, arbejde og dagligdag er udviskede. Virksomheden består af de to brands ’Taish?’ og ’Seramikku’, som tilbyder henholdsvis designplakater og autentisk japansk køkkenudstyr.

Lørdag kl. 14.15, Scene 1


Keramik i skolen er nemmere end du tror


Cerama fortæller dig om, hvordan du kan bruge den taktile og sanselige oplevelse med ler til at skabe undervisning med plads til alle. Og bare rolig, du behøver ikke at være en haj til keramik. Du må gerne, men du behøver ikke.

Du ved det godt! At fordybelsen i noget materielt opleves meningsfuldt og øger evnen til at koncentrere sig. Oversættelsen af en ide til et fysisk materielt produkt træner vores evne til kompleks problemløsning.

Scene 1 fredag kl. 10.30


Home made – made easy

Kom og oplev kvinden bag Passion for Baking - Manuela ’live’ på scenen, hvor hun vil have udvalgte smagsprøver klar. Manuela er en kvinde med en helt utrolig livshistorie, hvis lidenskab for at bage, har bragt hende fra hjemmegående husmor til en af verdens førende kagebloggere, og hun følges af mere end 1.250.000 kageelskere fra hele verdenen.

Norbak er stolte over at kunne præsentere hendes utroligt lækre kageblandinger ud fra nogle af Manuela’s mest populære opskrifter – efter mottoet: ”Home made – made easy”.

Derudover vil de på messen præsentere en række af helt nye Love Manuela produkter, som er lavet i et stort anlagt samarbejde med en ny dansk samarbejdspartner, som vil blive præsenteret på messen.

Kig forbi Norbaks stand i løbet af weekenden, der vil være mange aktiviteter og flere dejlige smagsprøver - Mums ….

Scene 4 fredag og lørdag kl. 10.30


Dogmer og korsstingsbroderi


Slip korsstingene fri og broder dit næste korsstingsbroderi uden at sidde med næsen i et mønster. Med denne metode er det slut med magnettavler og lup for at holde styr på, hvor langt du er nået. Lyder det for godt til at være sandt.

Vær med når Birgitte fra Tekstilmagi lærer dig, hvordan du skaber smukke farverige mønstre, der udvikler sig undervejs i processen. Her er din vigtigste forberedelse at vælge broderigarn i lækre farver.

Med dogmemetoden kan du nyde bare at brodere og lege med farverne.

Scene 1 fredag kl. 15.45, scene 3 lørdag kl. 15.45 og scene 2 søndag kl. 13.30


Kreative Kaffekys med ARTivity


ARTivitys workshop er en gratis workshop med akvarel og kaffe. Efterårets farver i KOI akvarel brush pens kombineret med den skønne brune og duftende kaffe er en oplevelse, der stimulerer sanserne. Motivet er kaffebønnen i nye klæder, som blomster, læber eller kys.

Har man lyst til at deltage aktivt, er der mulighed for at købe en materialepakke for 95 kr (messetilbud – normalpris kr. 150,-) før og efter workshoppen.

Scene 2: fredag kl. 11.15, lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 14.15


Edderbroderemig - broderier med holdning

Edderbroderemig - broderier med holdning Museumsinspektør på Museum Silkeborg, Marianne Gjørtz Hougaard og én af deltagerne Rikke Lyng fortæller om den kommende særudstilling ”Edderbroderemig”, hvor seks fantastiske broderikunstnere fra 20. november til 20. februar gæster Blicheregnen.

Der vil være helt nye værker, og værker, der tidligere har været udstillet på Greve Museum, og kendetegnende for dem alle er, at det er broderier med holdning. Det er holdninger til livet, samfundet, miljøet omkring os, politik og meget mere alt sammen fortalt på finurlig vis med broderi. Væk er de fine blomster og nuttede dyrebørn, og i stedet er der plads til holdninger, meninger og synspunkter.

Humor og sarkasme kan forekomme i stor stil, og er der en blomsterranke, er den gentænkt i en helt ny sammenhæng. Værkerne spænder vidt fra ironiske sentenser fra dagligdagen til ord fra livet i det offentlige system.

Scene 1 fredag kl. 15.00


Hænder for livet – træning og terapi med ler


Cerama fortæller om træningstilbud for borgere med motorisk/taktile, kognitive og følelsesmæssige/mentale funktionsnedsættelser. Omdrejningspunktet er den sanselige oplevelse med leret.

Det er nemt at igangsætte med gode muligheder for graduering og adaptation. Cerama er i gang med at etablere et landsdækkende netværk, og du er velkommen.

Scene 2 lørdag kl. 10.30


Edderbroderemig - broderier med holdning

Museumsinspektør på Museum Silkeborg, Marianne Gjørtz Hougaard og én af deltagerne Eva Engelhardt fortæller om den kommende særudstilling ”Edderbroderemig”, hvor seks fantastiske broderikunstnere fra 20. november til 20. februar gæster Blicheregnen. Der vil være helt nye værker, og værker, der tidligere har været udstillet på Greve Museum, og kendetegnende for dem alle er, at det er broderier med holdning.

Det er holdninger til livet, samfundet, miljøet omkring os, politik og meget mere alt sammen fortalt på finurlig vis med broderi. Væk er de fine blomster og nuttede dyrebørn, og i stedet er der plads til holdninger, meninger og synspunkter.

Humor og sarkasme kan forekomme i stor stil, og er der en blomsterranke, er den gentænkt i en helt ny sammenhæng. Værkerne spænder vidt fra ironiske sentenser fra dagligdagen til ord fra livet i det offentlige system.

Scene 2 lørdag kl. 12.00

 

 


Plantefarvning - historiens farver i en moderne tid


Louise og Anne fra G-uld vil tage dig igennem deres tankegange der ligger bag plantefarvningsfirmaet G-uld. Om hvorfor plantefarver blev deres passion, om at lade sig begejstre af naturens farver, om turen fra en hobbyvirksomhed til en levedygtig størrelse, samt hvorfor plantefarvning atter er blevet så populær som netop nu.

Scene 4 fredag kl. 15.00, lørdag kl. 11.15 og søndag kl. 15.00

 

 


Karen Klarbæk - bæredygtighed i praksis


Tanker om bæredygtighed er godt, men vi har ikke brug for fremtidsplaner. Det er bare nødt til at blive til virkelighed her og nu. Vi må stå sammen om at lykkes, for der er ingen "Planet B".

Scene 4 fredag kl. 11.15 og lørdag kl. 15.45


Fra anoreksi til hækle- og tekstildesigner


 Håndarbejde blev min redning og mit frirum, sådan lyder det fra Josefine (minkreativeverden.dk), der for 6 år siden blev ramt af den alvorlig sygdom anoreksi. Hør mere om hendes kreative verden og vejen fra spiseforstyrret til hæklebogsforfatter og tekstildesigner.

Hun har i dag åbnet butik og udgivet 5 hæklebøger og betegner sig selv som en dedikeret hækle- og kreanørd, der drømmer om at gøre håndarbejde til sin levevej.

Scene 4 fredag kl. 13.30, lørdag kl. 13.30 og søndag kl. 14.15


 

Motorisk magi med ler på fingrene


Hjernen er populært sagt ligeglad med, om du har demens, en senhjerneskade eller om du er et skolebarn. Det handler om, at du støtter, aktiverer og udfordrer hjernen på det niveau, den er på.

Når du arbejder med ler, træner du flere forskellige centre i din hjerne på samme tid. Cerama fortæller om dine muligheder med Hænder for livet, og Knud Rabølle Nielsen fortæller om undervisning af demente og sundhedsprofessionelle i Odense.

Scene 4 søndag kl. 10.30


STRIK OG STRESS AF med Grethe Lindholm Pedersen, Helseværkstedet


Kombinationen af strik/håndarbejde og stress giver afslapning og ro indeni. Man slår masker op på en pind, og så gør man det samme igen og igen og igen, indtil man sidder med sit eget hjemmestrikkede resultat. Og så starter man forfra. Denne gentagne og forudsigelige proces er med til at højne strikningens popularitet. Det er en luksus at fordybe sig, og så får man samtidig lækkert hjemmestrik ud af det. Tænk, at man kan kombinere det at strikke og så samtidig få glæde af meditationens gavnlige virkning?

Forskningen viser, at garn helbreder, strik lindrer depression og opbygger selvtillid, reducerer angst og udskyder demens, er gavnlig i forbindelse med søvnløshed og reducerer irritabilitet og rastløshed, ligesom strik bearbejder sorg. Du vil opleve stor afspænding, kreative tanker og indre ro undervejs - og ikke mindst efterfølgende, hvor du selv kan bruge de redskaber, jeg har undervist i.

Det at bruge strikning/håndarbejde som meditation, kan være en daglig måde at minimere virkningerne af stress i dit liv.

Scene 3 fredag kl. 15.45, lørdag kl. 16.15 og søndag kl. 15.00


Limteknik – fra haveaffald til fade og skulpturer


Oplev Danmarks førende ekspert i limteknik, blomsterdesigner Jette Vrængmose, fortælle om den lette limteknik, der viser helt nye måder at bruge alskens oversete naturmaterialer til spændende botaniske kunstværker.

Hør hvordan du kan forvandle blade, grene, visne stauder og andre oversete naturmaterialer, du finder lige uden for din dør, til skåle, vaser og kreative blomsterdekorationer. Limteknik indtager netop nu Danmark med stormskridt og er den hotteste kreative trend.

Scene 3 fredag kl. 15.00, scene 4 lørdag kl. 14.15 og scene 3 søndag kl. 14.15


Sådan får du orden og gode systemer i dit krearum


Foredrag med fokus på det optimalt indrettede hobbyrum/krearum/værksted, og hvordan du få ryddet ud, op og organiseret på en måde der passer dig bedst. Så du hurtigt kan finde dine ting. Orden i materialer og værktøj frigiver mere tid til at være kreativ.

Oprydningseksperten Mirjam Madsen, certificeret i KonMari-metoden, viser masser af billeder og smarte opbevaringsløsninger, der giver dig redskaberne til at få overblik og god plads omkring dig.

 Læs mere om oprydning og gode systemer på: www.rydheltop.dk

Fredag scene 2 kl. 12.45


Kurvemager gennem 25 år - Else Marie Pedersen


Kurvemager Else Marie Pedersen er årets gæsteudstiller hos Pilefletterne på 2021 udgaven af Kreative Dage. På udstillingen kan du se et væld af muligheder for kurvefletning med et andet materiale end pil nemlig rattan/peddigrør sammen med snore af naturmaterialer.

Else Marie vil være til stede på udstillingen, hvor hun vil demonstrere og besvare spørgsmål. Kom og se hvordan kurve kan anvendes som vægdekoration i dit hjem. I over 25 år har Else Marie undervist tusindvis af mennesker at flette kurve både i Danmark og i udlandet. Specielt har hun undervist blinde og svagtseende på Dansk Blindesamfunds kursuscenter Fuglsangcentret i Fredericia i over 20 år samt mange håndværk- og designlærere rundt om i landet og hjemme på Mors.

Else Marie driver firmaet Tempa Håndværk sammen med sin mand Tage Pedersen. De har begge været til stede på Kreative Dage gennem mange år, men nu har alderen sat stop for det store slid det er at sætte den store stand op og deltage, men du kan stadig finde dem på hjemmesiden www.tempa.dk, hvor du kan læse om deres filosofi med livet og det at være kreativ med hænderne.

Citater fra hjemmesiden www.tempa.dk ”Det er så vigtigt, at man ikke bruger livet til at blive frustreret over det, man ikke når, men i stedet vælger at gøre noget af det, man drømmer om. Det er drømme og planer, der er med til at gøre det spændende at leve”. ”I dag får hjernen jo aldrig fred. Vi har skærme overalt dagen lang, så det er SÅ godt for det moderne menneske at gøre noget med hænderne. Det giver et pusterum, man bliver opslugt og oplever flow på en helt anden måde”.

Scene 3 lørdag kl. 14.15


Smykker i sølv med Art Clay Silver


Center for Smykkeformgivning lærer dig nye teknikker til unikke sølvsmykker i Art Clay Silver. Oplev det nye Art Clay papir-ler der bl.a kan microfoldes, formes og brændes og blive til flotte smykker. Og se hvordan du kan lave ”slangesmykker” med facetsten.

Scene 2 fredag og lørdag kl. 13.30 og søndag kl. 10.30


 

Fra Sukkerchok til SHOKOCHOK


Team SHOKOCHOK fortæller om, hvordan deres chokolade start up blev en realitet, om hvordan deres første bog gik fra e-bog til fysisk bog, og hvorfor de elsker at dele ud af deres chokoladeviden. Mon ikke du også får team SHOKOCHOK's fem bedste tips til at lykkes med kreative chokolade kreationer.

Fredag scene 3 kl. 12.00, lørdag og søndag scene 1 kl. 10.30


Patinerings teknik til alle materialer - MakeMake


Kom og se hvordan du kan få stort set alle materialer, såsom plast, træ, beton, lærred og m.m. til at se ud som om, det var lavet i irret kobber eller gammelt rustent jern. MakeMake viser processen og hvilke materialer du skal bruge, så du kan gå lige hjem og lave flotte effekter på nye og gamle ting.

Scene 2 fredag og lørdag kl. 15.45, Scene 4 søndag kl. 11.15


Strik til kanten med Strikkerebellen fra Blans, Mette Larsen

Mette Larsen Strikkerebellen fra Blans: ”Tør du gå med mig ud til kanten af, hvad strik kan, og tør du hoppe ud på dybt vand sammen med dit strikketøj og mig. Bare kom - jeg griber dig”.

Scene 4 fredag, lørdag og søndag kl. 12.45


Den kreative levevej v/ Ditte Julie


Hør Ditte Julie fortælle om, hvordan hendes kreative idéer er gået hen og blevet hendes kreative levevej. Hvordan hun får idéer, hvordan hun fører idéerne til dørs og gør dem til virkelighed. Iværksætterilivets helt store rutchebane, særligt da Corona ramte. Derudover vil foredraget også være en live Q&A, så hav endelig dine spørgsmål klar.

Scene 1: fredag og lørdag kl. 13.30 og søndag kl. 12.45


Træsnitningens mange muligheder v. Frank Egholm


Scene 3 lørdag og søndag kl. 13.30


Lav dine egne symønstre

En af de største grunde til, at mange starter med at sy, er for at kunne lave lige præcis det tøj, de drømmer om. For at kunne det, skal du enten være heldig, at en designer har lavet præcis det symønster, du skal bruge. Eller også skal du lave det selv.

Det kræver ikke en lang uddannelse at lave dine egne symønstre. Du skal forstå nogle enkle principper omkring mønsterkonstruktion, og så skal du ellers bare lære teknikker og kombinere dem til det, du ønsker. Præcis som med syningen.

Hør dameskrædder og mønsterkonstruktør Signe Eriksen fortælle om de vigtigste principper, du skal kende til, for at få succes med at lave dine egne symønstre. Du lærer også et par konkrete teknikker, du kan prøve af på egen hånd, så snart du kommer hjem."

Scene 3 fredag kl. 13.30, lørdag kl. 11.15 og søndag kl. 10.30

 

 


Pas dig selv - Lene Randorff, Lillestrik.


Dette foredrag handler om, hvordan du kan lære at konstruere din egen trøje, så den passer dig selv.

Mange, især kvinder, har svært ved at få en strikket trøje til at passe netop dem og deres krop. Med denne bog vil du få mange gode ideer til løsninger, så trøjen passer dig. Lene har lavet flere forskellige vejledninger i hvordan du konstruerer en trøje.

Desuden er der emner som: garnberegning, strikkefasthed, måltagning, kanter, kropstyper og meget mere.

Scene 2 fredag kl. 15, scene 4 lørdag kl. 15.00 og scene 2 søndag kl. 15.00


”Patchwork gør glad”


Gittea Patchwork demonstrerer forskellige skæreteknikker – lidt med X-block og andre sjove ting.

Scene 2 fredag kl. 12.00, lørdag og søndag kl. 12.45


CRICUT med Helle Abild fra MAKERstudio.dk

Cricut er forholdsvis nye i Danmark, men er blevet taget utroligt godt imod. I USA er Cricut en kæmpe succes, både til hobby og mindre virksomheder. Helle Abild fra MAKERstudio.dk viser og demonstrerer hvor meget forskelligt man kan lave med de 3 fantastiske Cricut skæremaskiner og de 3 Easypress varmepresser.

Fra den lille Cricut Joy skæremaskine, der kan være i en håndtaske, men kan skære op til 6 m i 11,9 cm bredde til Rolls Royce modellen MAKER 3, kan skære 3,6 m i 30 cm bredde, gravere, perforere, skære træ læder mm i op til 2,4 mm tykkelse, samt skære i stof, crepepapir, klistermærker og meget, meget mere.Alle 3 Cricut maskiner kan betjenes fra enten mobil, tablet eller computer.

Det vil være muligt at se prøver og stille spørgsmål… spørg endelig løs!

Scene 2 fredag kl. 14,15, scene 4 lørdag kl. 12.00 og søndag kl. 13.30


Plantefarvning - farv med naturens materialer


I mange hundrede år har man farvet med planter, rødder og bark som til dels blev udkonkurreret af syntetiske farver. I 1970'erne fik plantefarvningen en renæssance, i en tid hvor folk ville tilbage til rødderne.

Det vil vi gerne igen, og plantefarvet garn er populært som aldrig før. Det er sjovt at prøve selv og hele processen kigger Historisk Håndværk nærmere på her.

Scene 3 fredag kl. 11.15, lørdag kl. 10.30 og søndag kl. 12.00


Crepepapirblomster – Kroyerskvarter.dk


Mød designer Tina Krøyer fra krea-sitet kroyerskvarter.dk, der viser hvordan du kan lave skønne blomster af tykt italiensk crepepapir. En skøn måde at arbejde tredimensionelt, mens den ene blomst efter den anden dukker op. Både fantasiblomster og naturtro blomster.

Kroyerskvarter.dk er et krea-site om blandt andet: Tegning, crepepapirblomster, tekstil, design, skitsebøger, interviews og meget, meget mere. Kort sagt: kreativitet og ideer i mange forskellige afskygninger

Scene 1 fredag kl. 14.15, scene 2 lørdag kl. 14.15 og søndag kl. 11.15

 

 


Tusch- og sjat-ballade, kreativ maleteknik - Monrads Kreativ Energi


Slip din kreative energi løs med flydende tusch og "sjatter" af vin og kaffe. Se Monrads Kreativ Energi demonstrere live på scenen, hvordan spændende malerier opstår med de flydende, farverige materialer.

Du bliver inviteret med på motivjagt og får inspiration til, hvordan du kan give din malelyst et kærligt, kreativt puf og bringe din fantasi i spil i maleprocessen.

Scene 1 fredag kl. 11.15, scene 2 lørdag kl. 11.15, søndag kl. 12.00


Om at gøre kreativitet til en levevej midt i en verdensomspændende krise - Annemette Voss 


 Da nedlukningen af Danmark ramte, åbnede det nye og hidtil usete døre for Annemette Voss, der oftest er kendt som kagebagende tv-kok på Go’morgen Danmark. Hun tog springet ud i uprøvede eventyr, der blandt andet involverer kunst og design, som har vist sig at være en gave - både personligt men også på arbejdsfronten.

Foredraget bliver et spændende indblik hvordan hele ens forretningsgrundlag kan blive vendt på hovedet, og hvordan - med omstillingsparathed og idérigdom - man kan vende krise til kreativ succes.

Scene 4 fredag kl. 14.15, scene 1 lørdag og søndag kl. 11.15 


Sy og strik i modebilledet efterår/vinter 2021/22 - Stof & Sy


Stof & Sy følger hele tiden de seneste modetendenser indenfor både sy, strik og symaskine. Vi finder de flotte metervarer og garnkvaliteter og omsætter dem til klassiske og moderigtig beklædning og interiør med stort kendskab til det rigtige symaskinevalg.

Lene følger op på vores ugentlige YouTube videoer med de nyeste tendenser og viser tips og tricks til, hvordan du kan få smarte og måske lettere resultater. Kom og bliv inspireret til nye kreative projekter.

Scene 2 fredag kl. 10.30, scene 1 lørdag kl. 12.00, scene 4 søndag kl. 15.00


Det levende kunstværk - Se hvordan en bonsai bliver til


Bonsai og kunsten at fremstille og passe bonsai bliver præsenteret ved billeder og demonstration. Vi afslører de hemmelige teknikker bag de levende kunstværker og viser, at det ikke er så svært at have med de små træer at gøre, som mange tror.

Scene 3 fredag, lørdag og søndag kl. 12.45


Nemme patchwork metoder – Patchwork Kælderen


Har du ikke syet patchwork før? Lisbeth Friis viser en nem måde, at komme i gang på, og som giver flotte resultater. Færdig skårede strimler og kvadrater, kan bruges til mange ting. Hurtige og nemme teknikker.

Scene 3 fredag kl. 14.15, lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 11.15


Hvordan Kagetid startede - Liv Martine & Simone Thorup Eriksen

Mød Liv og Simone fra Kagetid. Pigerne fortæller sammen deres historie om, hvordan de mødte hinanden og Kagetid blev til. Der underholdes med sjove anekdoter og gode historier.

Scene 1 lørdag kl. 15.45 og scene 2 søndag kl. 12.00


Anja Takacs’s Perleverden


Anja Takacs fortæller om hendes perleverden, og hvordan hun har gjort det muligt at drive en sund virksomhed omkring perler, perlemønstre og perlebøger. Derudover kan du lære se sidste nye perletricks, så du selv kan lave fine perlerier derhjemme.

Scene 1 fredag og lørdag kl. 12.45


Tips og tricks fra Syhjørnet


På scenen vises nye og eller glemte idéer som gør syningen nemmere og måske også mere spændende. Syhjørnet er et fantastisk kombi-sted med stofbutik, online salg og undervisning/kursuscenter på et og samme sted, så kreativiteten blomstrer i fuldt flor i Frederikssund.

Syhjørnet viser f.eks. - Hvordan bruges wondertape - Hvad er en trippel tittekant - Hvordan bruges lynlåse i metermål - Hvad er krympestof - Nem måde at sy og vende en rouleau - Tips med overlockeren

Scene 1 fredag kl. 12.00, lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 13.30.


Badass broderi


Trine Runge Jessen underholder om den skøre vej hun har taget for i dag at være blevet kendt som Broderisten og hende med de broderede bandeord.

Der var ikke mange, der havde set at lige netop broderiet kunne trækkes ud af skammekrogen og kastes op på knagen med de helt rå læderjakker. Men ikke desto mindre er det hvad, der er sket og en bragende broderi-bølge, har stormet ind over landet og har slet ikke lagt sig endnu.

Hør bl.a. om #håndarbejdepåpromiller og det at #syskævtsammen

Du kender måske Broderisten som damen, der broderer mens hun bander, svovler og drikker bajere. Et klip fra et interview med Trine på TV2 Østjylland gik såkaldt viralt på de sociale medier i starten af 2021 og er blevet vist i omegnen af 2 millioner gange. I klippet kunne man høre Trine udbrede sig om blandt andet broderi og bandeord på syngende aarhusiansk. Der er lidt mere til det end blot broderi, bajere og bandeord for Trine er nemlig uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding, så det faglige fundament er helt på plads.

Hvis man kan tale om at have en mission, er det for Trine at få mange flere til at elske at brodere. Hun oplever selv stor ro og glæde ved at have broderiet som sit helt eget frirum. Det at kunne glide ind i en vidunderlig verden, der er helt fri for alle mulige trælse ting som fx justering af budgetkontoen, afkalkning af brusekabinen og en røvfuld ubesvarede mails i indbakken, er simpelthen nødvendig for hende.

Fredag scene 4 kl. 15.45 og søndag scene 1 kl. 14.15


De nordiske vølvers dragter


De nordiske vølver var højstatus kvinder i vikingetiden, der havde stor betydning for samfundet. I asatroen, som var vikingernes tro, var hun en kultleder og en mellemleddet til gudernes verden. Som højstatus kvinder var dragten også af stor betydning, og igennem den viste hun sin betydning for samfundet vha. farver, snit og smykker.

Camilla Winther Bang, asatroende og syerske fra firmaet Disaheim har igennem 1 år arbejdet med at fremvise 4 vølvedragter fra Norden, der alle er håndsyet af håndvævet og plantefarvet uldstof. Til foredraget vil hun fortælle om arbejdsprocessen fra start til den enkelte færdige dragt, samt om vølverne i vikingetiden.

Scene 4 fredag kl. 12.00, scene 3 lørdag kl. 12.00 og scene 4 søndag kl. 12.00