Sceneprogram - oversigt alle oplæg

BEMÆRK, dette er programmet for Kreative Dage 2022

Se alle programpunkter, som du kan opleve på Kreative Dages fem scener. Vil du se sceneprogrammet for hver dag, så klik dig videre til dagsprogrammerne herunder. 

Se dagsprogrammer for alle scener

Hent og gem program Inkl. katalog

Vi har samlet programmet og alle workshops i et katalog, som du kan hente og gemme på din telefon.

På den måde kan du altid have Kreative Dage 22 med dig - også på messen. 


Programpunkter


Kreativ på kommando med Søren Vester


”At være kreativ er en positiv indstilling til livet” – et foredrag om at være kreativ og at kunne se mulighederne, hvor de er sværest at se. Mød tv-manden Søren Vester, kendt fra bl.a. DR´s boligprogram I Hus Til Halsen og Søren Vesters Have, når han igen gæster Kreative Dage.

Søren Vester er uddannet designer og betegner sig selv som en moderne bonderøv fra Thise i Salling. Med sit foredrag vil han afsløre, hvem Søren er, og hvad man laver som kreativ bonderøv med et sprog, der er alt andet end rigsdansk og et humør, der ”dentuntmæ fløjtmæ” kan få selv en grædekone til at smile. Hvem tør lige flytte ud i sidste revle og så leve af noget så højrøvet som design og tv i haven? Hvor får han ideerne fra og håndværket bag? Er dét at være kreativ og at se muligheder, selv når begrænsningerne viser sig tydeligst, en evne eller et valg?

Søren Vester vil med sin fortælleglæde og entusiasme inspirere deltagerne til at føre deres egne drømme og idéer ud i livet, så kom og få en skøn oplevelse med fuld spade på vestjysk humor og lune.

Scene 1 lørdag kl. 15.00


Nu skal det handle om garn!


Kom og få et helt særligt indblik i hvordan garn produceres, hvad det består af, og hvorfor der alligevel er så stor forskel på garn? Danske Krea Deluxe udvikler økologisk og bæredygtigt garn, og Heidi, som er en af de to grundlæggere af virksomheden, vil indvie dig i processerne, og beskrive hvorfor de har valgt at fokusere på økologiske- og GOTS certificerede fibre. Hvad betyder det, og hvilken forskel gør det for garnet, for kvaliteten og for dig.

Scene 1 fredag kl. 13.30, scene 2 lørdag kl. 13.30 og scenen 1 søndag kl. 13.30


Det grænseløse strik - hvordan kommer jeg i gang?


Foredrag og workshop med Mette Larsen - Strikkerebellen fra Blans – medbring gerne eget strikketøj.

Scene 2 fredag kl. 12.00, scene 4 lørdag kl. 15.45 og scene 2 søndag kl. 12.00


Shokochoks kreative chokoladeunivers

Pigerne fra SHOKOCHOK fortæller om deres passion for chokolade og chokoladens mange egenskaber. De giver tips og ideer til, hvordan man samler hele familien i chokoladeværkstedet.

Scene 3 fredag kl. 12.45, scene 5 lørdag kl. 15.00 og scene 5 søndag kl. 12.45


"Når ALT sker på én gang” Annemette Voss


Et foredrag om, hvordan Annemette gik fra at være anerkendt tv-kagedame med en lang række kagebøger på cv'et til lige pludselig at stå med sit kunst- og designbaserede forretningseventyr 'All by Voss' på hånden, hvor ALT eksploderede i løbet af ganske få måneder og det hele bare skete på én gang.

Webshoppen vækstede, forhandlere meldte sig på banen og interessen steg. Samtidig blev Annemettes private hjem stille og roligt fyldt til randen med kasser og pakketape, hendes kalender blev ædt op af møder og køkkenmaskinen blev skiftet ud med pensler og skitsebog. Et virvar af svære valg skal træffes, når man jonglerer kreativitet med hardcore forretningsplaner.

Annemette giver et åbent indblik i, hvordan man med en vis portion is i maven håndterer de både små og store udfordringer, der melder sig på banen, når man prøver at leve af sine kreative evner, udleve store drømme, vækste sin forretning og samtidig også gerne lige vil have tid til familielivet.

Scene 5 fredag kl. 12.00 og scene 3 lørdag kl. 11.15


Bare beton – Thomas Uhrskov


TV-værten Thomas Uhrskov elsker beton og brænder for at give sin glæde videre. Igennem to år har han og hustruen Helle støbt et beton-hus med 24 hjørner og alverdens finurlige og nytænkte løsninger på den jyske vestkyst.

I et engageret, underholdende og selvironisk foredrag fortæller han om projektet, og bagefter inviterer han deltagerne til at støbe mindre effekter i beton på hans stand.

Danmark mangler beton-eksperter - såkaldte struktører - og Thomas kæmper for at flere unge tager en erhvervsuddannelse, så tag gerne din søn eller datter med. Vi lover, at det bliver inspirerende.

Scene 3 fredag kl. 14.15, scene 5 lørdag kl. 12.45 og scene 2 søndag kl. 13.30


STRIK OG STRESS AF med Grethe Lindholm Pedersen, Helseværkstedet


Kombinationen af strik/håndarbejde og stress giver afslapning og ro indeni. Man slår masker op på en pind, og så gør man det samme igen og igen og igen, indtil man sidder med sit eget hjemmestrikkede resultat. Og så starter man forfra. Denne gentagne og forudsigelige proces er med til at højne strikningens popularitet. Det er en luksus at fordybe sig, og så får man samtidig lækkert hjemmestrik ud af det.

Tænk, at man kan kombinere det at strikke og så samtidig få glæde af meditationens gavnlige virkning? Forskningen viser, at garn helbreder, strik lindrer depression og opbygger selvtillid, reducerer angst og udskyder demens, er gavnlig i forbindelse med søvnløshed og reducerer irritabilitet og rastløshed, ligesom strik bearbejder sorg.

Du vil opleve stor afspænding, kreative tanker og indre ro undervejs - og ikke mindst efterfølgende, hvor du selv kan bruge de redskaber, jeg har undervist i. Det at bruge strikning/håndarbejde som meditation, kan være en daglig måde at minimere virkningerne af stress i dit liv.

Scene 3 fredag og lørdag kl. 15.45, scene 5 søndag kl. 15.00


Ingunn Birkeland strikker

Vi får i billeder et indblik i Ingunn Birkelands måde at arbejde på som designer, både i eget atelier og sammen med andre. Med hensyn til håndarbejdet, får vi også et kig ind bag hendes teknikker eksempelvis med perlebroderi, almindeligt broderi, syning og væv.

Farver er centrale i hendes meget originale strikdesign. Hun har et eget, særligt og moderne farvevalg med pasteller og pangfarver og et design, der bygger på tern. Vi hører i præsentationen om hendes arbejde med tern, ligesom vi på Kreative Dage har fået lov til at låne fire af hendes farverige kreationer, der er blevet båret af både norske kulturpersonligheder, såvel som medlemmer af det norske kongehus. Fire af disse kreationer kan ses på Håndarbejdsklubbens stand under Kreative Dage. 

I september udkom hendes bog INGUNN BIRKELANDS STRIKKER på dansk på det nye forlag Bogoo. I bogen finder man 29 opskrifter til både børn og voksne, og der er opskrifter på både jakker, kjoler, sweatre, huer og tørklæder. Udsøgte detaljer, tidsopslugende teknikker og et kunstnerisk udtryk er kendetegnende for Birkelands stil – i kombination med hendes helt egen farvepalette. Alle designs er strikket i garn fra Rauma Garn, og der er designs i både forskellige typer af uld og sommerlige bomuldsvarianter.

 

Scene 2 fredag kl. 15.45 og scene 5 lørdag kl. 10.30


"Artmoney” – gratis akvarelworkshop for begyndere, og alle der bare elsker at være kreative


Der er valuta for alle pengene i ARTivitys sceneworkshop ”Artmoney”, som på kunstnerisk vis handler om den smukke plante, vi her hjemme kalder Judaspenge. Workshoppen gratis at se og lade sig inspirere af. Men passionen og glæden går gennem hænderne til hjertet. Sådan lyder det fra Anne Hopmann (artivity.dk), som derfor inviterer dig til at være med og lege med grafik, perlemorsakvarel og sarte, transparente blade.

Har du lyst til at deltage aktivt, kan du købe en materialepakke for 98 kr. før workshoppen, og bliver du helt bidt af det, er der en tilhørende udvidet artbox inkl. farver, du kan købe og fortsætte med derhjemme. Ingen forkundskaber nødvendigt.

Scene 2 fredag, lørdag og søndag kl. 14.15


Lise Højers bedste tips til akrylmaling


Få et indblik i akrylmalingens egenskaber med Lise Højer fra Kreativt Fitnesscenter. Lær lidt om forskellen på studiekvalitet og kunstnerkvalitet, og de mange muligheder med de lækre malemedier fra Liquitex.

Lise giver dig sine bedste tips og tricks til at give slip og lade pensler, maling, medier og vand skabe motiver sammen på lærredet, og hendes bedste tips til at lære at gengive motiver uanset om du arbejder med akrylmaling, blyant eller akvarel. Samtidig får du historien om hvorfor Lise etablerede Kreativt Fitnesscenter, hvordan hun pludselig befandt sig i en situation, hvor hun skulle designe en skulptur til Køge Havn og efterfølgende kunne overlevere en bronzeudgave af skulpturen til selveste Dronning Margrethe, og hør også hvordan tilfældige blyantstreger gav hende et megastort job for Netflix under deres lancering af Kastanjemanden i efteråret 2021.

Lise tegner og maler hver eneste dag fordi hun ikke kan lade være - gør du også, så er der måske lidt inspiration til akrylmaling at hente her hos Lise, for hun er også dybt passioneret i at lære fra sig.

Scene 1 fredag kl. 15.45, scene 5 lørdag kl. 12.00 og scene 3 søndag kl. 11.15


Save Niels og træskulpturerne 

Niels Ejnar Petersen laver træskulpturer med motorsav. Det der for mange år siden startede som en hobby blev siden til beskæftigelse på halv tid og nu kunstner på fuld tid.

Foredraget fortæller historien om Save Niels som kunstnernavnet lyder. Hvordan det er at gøre sin hobby til en levevej, og hvordan det er at skifte fra ansat med mødetid og sikkerhedsnet til selvstændig fuldtidskunstner. Niels fortæller om sine skulpturer, hvordan de bliver til, og hvordan han arbejder med den kreative proces. Foredraget krydres med billeder og anekdoter fra Niels’ mange rejser rundt i landet til stammer, der er blevet til skulpturer og hele verden til utallige events og konkurrencer.

Hør også hvordan du kan komme med på kursus, hvis du drømmer om selv at prøve kræfter med en motorsav som kreativt værktøj. Det kunne måske blive til en ny hobby?

Scene 3 lørdag og søndag kl. 12.45


Kreativitet i børnehøjde - Kreativ med Ungerne


Line Hvid fra Kreativ med Ungerne fører dig igennem 7 kreative rum, du kan skabe for børn. Vil du gerne have indspark og idéer til at lave kreative aktiviteter med børn? Så kom og hør det spændende foredrag med Line Hvid, som står bag Kreativ med Ungerne. Her er inspiration til både dig, der er forælder, bedsteforælder samt for dagplejere, lærere og pædagoger, som arbejder professionelt med kreativitet for børn.

Line Hvid guider dig gennem forskellige teknikker og idéer, der vil få børn til at gribe lim, saks og pensel og folde kreativiteten ud i fuldt flor. Du går hjem med helt konkrete idéer, som du straks kan lave med børn. De sidste 7 år har du her på Kreative Dage kunne møde Kreativ med Ungerne i det åbne værksted for børn - det med limpistolerne.

Line Hvid driver til daglig Kreativ med Ungerne, Danmarks største community, når det gælder kreativitet for børn. Facebooksiden har over 90.000 følgere og hjemmesiden byder på flere hundrede forskellige idéer. Derudover rejser hun Danmark tyndt, når hun holder workshops for børn på bl.a. biblioteker og i storcentre.

Scene 4 fredag kl. 15.45, scene 5 lørdag kl. 15.45 og scene 4 søndag kl. 10.30


CRICUT & MAKERstudio


Helle Abild fra MAKERstudio.dk viser og demonstrerer hvor meget forskelligt man kan lave med de 3 fantastiske Cricut skæremaskiner, varmepresser, koppresse og kasketpresse.

 Fra den lille Cricut Joy skæremaskine, der kan være i en håndtaske, men kan skære op til 6 m i 11,9 cm bredde til Rolls Royce modellen MAKER 3, kan skære 3,6 m i 30 cm bredde, gravere, perforere, skære træ læder mm i op til 2,4 mm tykkelse, samt skære i stof, crepepapir, klistermærker og meget, meget mere. Alle 3 Cricut maskiner kan betjenes fra enten mobil, tablet eller computer. Det vil være muligt at se prøver og stille spørgsmål…spørg endelig løs!

Cricut er forholdsvis nye i Danmark, men er blevet taget utroligt godt imod. I USA er Cricut en kæmpe succes, både til hobby og mindre virksomheder. Alle er meget velkomne I den danske Facebookgruppe “CRICUT for ALLE” der har knap 3000 medlemmer, hvor man altid kan få inspiration eller hjælp, eller bare følge lidt med, for at se hvad maskinerne kan. (Og nystartet gruppe CRICUT for UNDERVISERE).

Oplev også demonstrationer og festligt tema på stand 1544 alle tre dage.

Scene 2 fredag kl. 11.15, lørdag kl. 10.30 og søndag kl. 10.30. 


Historiske dragter og deres tilbliven – Tråde i Tiden


Tråde i Tiden består af en gruppe mennesker, der mødes over deres fælles kærlighed for historisk håndværk og som forsøger at bevare de gamle håndværk og at inspirerer hinanden og andre.

Kom og hør om nogle af gruppens fantastiske historiske dragter og få et indblik i forskellige dragter fra forskellige tidsaldre, og hvordan de bliver til.

Scene 4 fredag kl. 11.15, scene 4 lørdag kl. 10.30 og scene 3 søndag kl. 10.30


Bag om Anja Takacs perlerier 

Jeg er vokset op med en kreativ tankegang til mange ting, og har aldrig været bange for at springe ud i nye kreative projekter.

Det gjorde, at jeg en dag sad med min datter og hendes perler, og gik i gang med mine egne designs. 

Disse mønstre blev, på ganske kort tid, til min sociale platform @anja_takacs, 10 bøger og 2 perleapp ‘Det Perler’ & ‘MAXI SJOV’.

Mit fuldtidsarbejde er i dag at designe endnu flere perlemønstre til både store og små, og lave en masse spændende projekter med mine samarbejdspartnere - og jeg elsker, at så mange vil kigge med og hygge sig med alle perlerierne! 

Jeg er ret vild med at gøre perlerier til mere, end bare en perleplade der bliver lagt ned i skuffen! Hvorfor ikke lave søde dyr der kan hænges op på væggen, eller sjove ting der kan leges med, og have stående på værelset!  

Scene 5 fredag kl. 11.15, scene 3 lørdag og søndag kl. 14.15


Bæredygtig mode


Er moden gået af mode, eller kan den følge med et bæredygtigt samfund? Bliv inspireret til, hvordan du selv kan være mere bæredygtig, når designeren Rikke Hvid fortæller om bæredygtige trends.

Scene 5 lørdag og søndag kl. 11.15


Fra sælger til hele Danmarks pink Handywoman


Kom og hør historien om et pink iværksættereventyr i en mandsdomineret håndværkerverden, som med årene er blevet til en mission om at få flere kvinder til at blive trygge ud i egne DIY-projekter og brug af værktøj mm. En mission der sidenhen har resulteret i købet af en 17 m. lang, pink lastbil, som er ombygget til rullende workshop, hvor alle kvinder nu kan blive ”certificeret Handywoman”.

Foredraget byder også på humor og en positiv tilgang til, at alt kan lade sig gøre. Desuden trækkes der lod om gode præmier på scenen efter endt foredrag.

Scene 1 søndag kl. 11.15


Perlemagi er trylleri med perlepladeperler - designer Pernille Fisker fortæller helt unikke historie


I denne talk fortæller Pernille, der har designet og udviklet Perlemagikonceptet, hvordan det magiske eventyr begyndte og hun ved en tilfældighed, i en kreativ leg med sine drenge, opdagede den spændende og eksperimenterende måde at bruge perlerne på. Hun forklarer teknikken i flotte billeder og giver eksempler på de utallige måder, man kan bruge den på. F.eks. til blomster, halskæder, smykker diverse, lysestager, påske- og julepynt, legetøj og mandalas. Du får også tips til hvordan man laver virkeligt smukke, lækre og bæredygtige resultater med Perlemagi.

Scene 2 lørdag og søndag kl. 11.15


Smykker – tips og tricks til lodning


At kunne lodde gør det meget sjovere at lave smykker, men det er ikke altid lige nemt. Karen Hørmann, Center for Smykkeformgivning viser og fortæller om hjælpemidler og udstyr, og giver sine bedste tips og tricks til lodning af sølv og guldsmykker.

Scene 4 fredag kl. 13.30Metal – til julepynt og dekoration


Med udgangspunkt i bogen ”metal - til pynt og dekoration” viser Karen Hørmann, Center for Smykkeformgivning hvordan man med enkle redskaber kan lave julepynt i kobberfolie, der kan overfladebehandles og få smukke farver.

Scene 4 søndag kl. 13.30


Art Clay Silver og Art Clay Bronze


Art Clay er et blødt metal-ler, der er nemt at formgive med ganske få redskaber. Karen Hørmann, Center for Smykkeformgivning giver inspiration, idé og teknik til smykker i sølv-ler samt introduktion til det nye Bronze-ler.

Scene 4 lørdag kl. 13.30

Karen Klarbæk - Granny Square sammenhækling på rækker


Karen Klarbæk, der siden 2007 har lavet vejledning på grannysquare og sammenhækling af dem, er nu på banen med en ny metode hvor der er reduceret helt på monteringen. Karen viser hvordan. Og hvis du vil hækle med, kan du lave en stak lapper på forhånd, så du er klar til at hækle sammen.

Der bliver undervisning fra scenen og mulighed for individuel hjælp de sidste 10 minutter. Metoden kan bruges til tasker, tæpper, veste, jakker o.s.v.

Scene 4 fredag, lørdag og søndag kl. 12.00


 

Strik en hæl og strik en tå

Strik en hæl og strik en tå er Lene Randorfs (Lillestrik) grundbog i at strikke strømper. På scenen vil Lene fortælle om bogen samt vise detaljer og teknikker fra bogen. Du kan nemlig både strikke strømperne oppefra og ned eller fra tåen og op, og du kan strikke 2 på én gang. Lene har også arbejdet med 4 forskellige måder at strikke en tå på, og 3 forskellige måder at strikke en hæl på.

Scene 1 fredag kl. 11.15, Scene 1 lørdag kl. 10.30 og scene 4 søndag kl. 11.15


Akvarel- og tusch-ballade


Kender du det? Du vil gerne male et flot maleri til den ledige plads over sofaen. Alt er købt ind: Maling, pensler, lærred, papir... Og alligevel kommer der bare INGENTING! Eller også får du malet en baggrund. Og bliver ved og ved, men intet dukker rigtig op af den baggrund. Kender du det?

Christina Monrad demonstrerer med flydende tusch og akvarel – og en god portion kontroltab – hvordan du kan få gang i kreativiteten på en sjov og legende måde. Kom med på motivjagt, og se hvordan de forunderligste motiver opstår af al ”balladen”.

Scene 4 fredag, lørdag og søndag kl. 15.00


Slikkepinden på 1.000 forskellige måder


 Slikkepinde er ikke kun for børn. Hos Sugar Pilots er slikkepinden et sprudlende kreativt produkt med uanede anvendelsesmuligheder. Hos os kan en slikkepind bruges som smagsbooster i en gin&tonic, som bordkort til festen med gæstens navn skrevet i sukker, som spiseligt pynt på juletræet og meget mere.

Vi støber slikkepinde i spændende nye støbeforme, leger med smag, krydderier, krymmel og sukkerprint og skaber helt unikke små sukkerkunstværker. Gør os kunsten efter og se med, når vi demonstrer, hvordan du selv kan støbe de smukkeste slikkepinde derhjemme.

Scene 5 fredag, lørdag og søndag kl. 13.30


Patchwork gør bare SÅ glad


Gittea patchwork viser forskellige skæreteknikker og nye sjove projekter. Patchwork er for alle, om det er i hånden eller på symaskinen. Hvis du ikke har prøvet at sy patchwork før, skulle du også komme forbi, det er bare så sjovt, men man kan blive meget afhængig af denne hobby ???? Håber, at vi ses på Scene 2, jeg glæder mig.

Scene 1 fredag kl. 15.00 og scene 2 lørdag og søndag kl. 15.00


Brodér det væk!


Har du fået brun sovs på skjorten, stearin på gospelkjolen eller et lille hul i kilten, så bare tag det roligt: Det kan nemlig broderes væk!

Broderist Trine Runge Jessen kommer med sine bedste tips og tricks til, hvordan du med korssting både kan reparere og dekorere i samme hug. Det fantastiske ved at bruge korsstingene til at reparere yndlingssagerne med er, at stingene her for alvor gør nytte. Hvilket man måske kan diskutere om, de gør, hvis du bruger dem på at brodere klokkestrenge med folkedansere fra de danske øer – det er ren win/win.

Scene 2 fredag kl. 12.45, scene 4 lørdag kl. 11.15 og scene 1 søndag kl. 15.00


Tekstiltryk – ganske enkelt


Drømmer du om at komme i gang med tekstiltryk? Vær med når Birgitte fra Tekstilmagi lærer dig, hvordan du kan lave enkle og unikke print på stof. Se, hvordan du laver monoprint og får mest muligt ud af dine trykblokke og stencils. Med enkle redskaber og det rigtige underlag kan du komme rigtig langt. Hør også om fordelene ved at arbejde med pigmentfarver til tekstiler.

- Hvordan du derhjemme kan arbejde med samme farve som de professionelle uden bekymring. - Hvor nemme farverne er at blande og fiksere.

- Hvilke kreative muligheder de forskellige farvetyper giver dig.

- Hvorfor de er det bedste valg til både børn og voksne, når du vil arbejde med tekstiltryk derhjemme.

Scene 4 fredag, lørdag og søndag kl. 14.15


Crepepapirblomster - kroyerskvarter.dk


Interessen for de skønne crepepapirblomster er eksploderet! Både fordi de er flotte, men også fordi det er helt vidunderligt at arbejde med det lækre kraftige crepepapir.

Designer og forfatter Tina Krøyer fra kroyerskvarter.dk er bidt af crepepapirblomster. Hun vil give en introduktion og fortælle om, hvordan du kan løfte dine blomster til helt nye højder, med brug af forskellige farver, nuanceringer og teknikker.

 Kroyerskvarter.dk er et krea-site med masser af inspiration, som udover crepepapirblomster også handler om design, kunst, tegning og meget mere. Desuden afholdes regelmæssigt kurser og webinarer.

Scene 2 fredag kl. 13.30, scene 2 lørdag kl. 12.45 og scene 1 søndag kl. 12.45


Tips og tricks fra Syhjørnet


På scenen vil Syhjørnet vise nye og eller måske glemte idéer, som gør syningen nemmere og mere spændende. Syhjørnet er et fantastisk kombisted med stofbutik, online salg og undervisning/kursuscenter på et og samme sted, så kreativiteten blomstrer i fuldt flor på stedet i Frederikssund.

Vi viser f.eks.

- Hvordan bruges strygelinealen

- Sy en super flot toilettaske

- Meget pænere resultater med vlieseline

- Nem måde at sy og vende en rouleau

Scene 1 fredag kl. 14.15, scene 2 lørdag kl. 15.45 og scene 1 søndag kl. 12.00


Magasinet Lækkeriers Læserudfordring


Magasinet Lækkerier afvikler for tredje år i træk Lækkeriers Læserudfordring. Denne gang er de tilbage foran et stort publikum og har samtidig valgt at rykke konkurrencen til Jylland på Kreative Dage. Lækkerier udfordrer alle læserne til at kreere en smuk, kreativ og velsmagende kage til 10 personer ud fra et forudbestemt tema og råvarekurv. De 8 bedste bidrag udvælges af redaktionen til finalen, hvor kagen vil blive bedømt på smag og udseende af et kyndigt dommerpanel.

På finaledagen om lørdagen på Kreative Dage bedømmer dommerpanelet - anført af Lækkeriers egen Maja Vase - først kagerne på udseende og uddeler "Kreaprisen" til den flotteste og mest originalt udformede kage. Herefter smager de alle kagerne og kårer ud fra både smag og udseende vinderen af Lækkeriers Læserudfordring 2022.

Oplev de fantastiske kreationer og vores altid veloplagte dommerpanel på Scene 1 lørdag kl. 13.00


De 5 største fejl, synørder begår - og hvordan du undgår dem


Det kan være nemt at sy sit eget tøj. Men mange gør det unødvendigt svært for sig selv, og begår især 5 klassiske syfejl. Kom og høre dameskrædder Signe Eriksen, Skaberlyst, fortælle hvad det er for 5 fejl, hvordan du styrer udenom dem og syr dit tøj på en smartere måde. Magien i syningen sker ikke kun bag symaskinen. Signe afslører, hvor du skal være ekstra opmærksom, for at hele syprocessen kommer til at gå som en leg.

Scene 1 fredag og lørdag kl. 12.00 og scene 5 søndag kl. 12.00


Fra haveaffald til fade og botanisk kunst med limteknik


Oplev, hvordan du med en enkel teknik kan forvandle alskens oversete naturmaterialer til opsigtsvækkende elementer til boligen. Blade bliver til skåle, visne stauder til juledekorationer og nedfaldsgrene til skønne billeder til din stue. Og det er blot få eksempler. Materialer finder du gratis i din have eller på tur i naturen.

Blomsterdesigner Jette Vrængmose åbner op for sit univers med limteknik, som hun er Danmarks førende specialist i. Kom med, når Jette fortæller om sin personlige rejse fra akademiker til kreatør og fandt sin rette hylde.

Scene 3 fredag, lørdag og søndag kl. 13.30


Fra coronakeramik til millionforretning - Slow Studio


Mød stifterne af Slow Studio, Henrik og Michael, der vil fortælle om rejsen fra de første gang fik idéen om et lille keramikværksted i København til de i dag sidder med en succesfuld online forretning. Undervejs vil du finde ud af, hvad Jacob Riisgaard og Jesper Buch fra Løvens Hule rent faktisk sagde til konceptet i tv-studierne - og du vil få lov at snuse til en af årets vildeste trends, som de to gutter netop har kastet sig over: tæppetufting

Scene 5 fredag kl. 12.45, scene 1 lørdag kl. 15.45 og søndag kl. 10.30


Papirblomster-magi


Kom tættere på papirblomstens verden, når forfatter og workshopafholder Iben Schrader i samarbejde med DreamLitt fortæller om arbejdet med crepepapirblomster, materialer samt teknikker og den magiske transformation fra fladt papir til smuk blomst. Iben vil have et bredt udvalg af blomster med til inspiration sammen med sin nye bog, hvor man finder al den nødvendige information til selv at komme i gang.

Scene 4 fredag kl. 12.45 og scene 3 lørdag kl. 12.00


Nålebinding – hvordan ”strikkede” man før strik?


Før renæssancen i Danmark, kendte man ikke til strik, strikkepinde eller hæklenåle. Man brugte dog stadig varme strømper, vanter og huer, men de var i stedet for pinde lavet ved hjælp af en stor forvokset synål i enten træ, horn eller ben. I dag kalder vi denne teknik Nålebinding, og den bliver brugt til at lave mange andre ting end bare huer, sokker og vanter. I dag laver vi for eksempel bamser, sjaler, trøjer, karklude, tæpper, julepynt, grydelapper, siddeunderlag og meget mere.

Teknikken er så indbydende og nem at lære, at man hurtigt finder ud af, hvordan man formgiver og får noget brugbart ud af garnet. Historisk Håndværk vil gerne give jer et indblik i hvad denne teknik kan, med meget få redskaber.

Scene 3 fredag, lørdag og søndag kl. 15.00


Ditte Julies kreative univers


Kom og hør om Ditte Julies rejse efter en tid med Corona, hvor hele hendes kreative univers har ændret sig, og hun i dag har valgt at ændre sin forretning.

Corona ændrede alt, og tog hårdt på forretningen, men det er vendt til det bedre, og aldrig har drømmen om at bygge et nyt kreativt univers været større. Live Q&A på scenen.

Scene 1 fredag kl. 12.45, scene 1 lørdag kl. 11.15 og scene 1 søndag kl. 14.15


Min Kreative Verden Josefine Bjørn Knudsen


Josefine Bjørn Knudsen står bag virksomheden "Min kreative verden”. Hør hende fortælle om, hvordan håndarbejde og hækling blev hendes redning fra en voldsom spiseforstyrrelse, og hvordan hun gik fra at bruge det kreative som terapi, til i dag at være hendes arbejde og største passion.

Josefine medvirkede i dette års sæson af Løvens hule og endte med at få en investering fra Mia Wagner, og er dermed blevet en del af Nordic Female Founders. Hun vil fortælle om, hvordan det har været at være med i et TV-program som dette, at være iværksætter, forfatter, butiksejer og meget mere.

Scene 5 fredag, lørdag og søndag kl. 14.15


En verden af uld


Hvorfor ender den danske fåreuld på forbrændingen, når de danske strikkere køber garn som aldrig før? Det spørgsmål førte for to år siden til etableringen af MAMA garn & uld, som i dag specialiserer sig i at fremstille kvalitetsgarn af dansk overskudsuld.

Foredraget med Maria Hvid Kargaard, bygger på de tankevækkende indsigter, MAMA garn & uld har opnået på deres iværksætterrejse, og fører os hele vejen fra oldtidens håndarbejdstraditioner til nutidens globale tekstilindustri og fremtidens bæredygtige modebillede.

Scene 3 fredag kl. 12.00, scene 3 lørdag kl. 10.30 og scene 5 søndag kl. 10.30


Perler til alle sæsoner


Mød i samarbejde med DreamLitt perlebogsforfatter Betina Houlind Kruse, der har udgivet 5 perlebøger dedikeret til de danske årstider og højtider. Betina fortæller om sin rejse fra de første perlemønstre og til nu, og hvordan hun griber det an, når hun skal designe mønstre. Betina vil have et udvalg af færdige perleplader med til inspiration samt sin nyeste perlebog, Vinterperler.

Scene 4 søndag kl. 12.45


Kagetid – pynt cupcakes


Kom og pynt cupcakes med Liv og Simone. Der er plads til 75 personer på hvert hold, og det er ”først til mølle”. Du får mulighed for at lære forskellige sprøjteteknikker og pynte dine egne cupcakes. Simone viser også kreative pyntemuligheder. Hver deltager får mulighed for at pynte 2 stk. cupcakes.

Scene 2 fredag kl. 15.00, lørdag kl. 12.00 og søndag kl. 12.45


Når kreativiteten bliver en livsstil – Cecilie Hother


Når Cecilie Hother holder foredrag på Kreative Dage, skal det selvfølgelig handle om hendes kreative livspassion, smykkefirmaet Gaia, og den sprit nye kollektion hun har designet, og hvordan den er blevet til.

Cecilie viser selvfølgelig de nye designs, og hvordan hendes multi-smykker bruges. Foredraget kommer også til at handle om de kreative sider, som omgiver Cecilie’s liv. Alt fra indretning til Instagram. Så kom og få inspiration og passion på samme tid.

Scene 5 fredag kl. 15.00, scene 4 lørdag kl. 12.45 og scene 3 søndag kl. 12.00