Sceneprogram

Her kan du se alle programpunkter, som du kan opleve på Kreative Dages fem scener.
Vil du se sceneprogrammet for hver dag, så klik dig videre til dagsprogrammerne herunder.

Dagsprogrammerne og programpunkterne opdateres løbende, så husk at holde øje. 

Se dagsprogrammer for alle scener


Programpunkter

Kagetid - Flødebolle Live

Liv og Simone fra KAGETID viser trin-for-trin, hvordan de laver deres populære flødeboller, og deler undervejs deres små tricks til hvordan, at du kan gøre dem kunsten efter derhjemme. De sender samtidig live på Instagram, hvor de løbende svarer på jeres spørgsmål. Så kom og vær med - live fra scenen og på Instagram.

Scene 1 fredag kl. 15.00, lørdag kl. 11.15 og søndag kl. 14.15


Fra grundlæggende til avanceret ansigtsmaling

Lær at bruge splitcakes og skabeloner

Kom og oplev spændende ansigtsmalingsteknikker på scenen! Victoria fra Happy Faces præsenterer onestroke; en teknik, hvor flere farver kombineres i ét penselstrøg for at skabe flotte og unikke motiver. Desuden vil hun vise hvordan man med ansigtsmalingsskabeloner nemt kan skabe imponerende og detaljerede designs på ingen tid. Der er mulighed for at købe de viste produkter (og mange andre) på hendes stand, så du kan fortsætte med at udforske dine kreative evner derhjemme. 

Scene 4 fredag og lørdag kl. 11.15


Duddi Dahrlings Dukkehus

Duddi Dahrlings Dukkeshus - en ny krea DIY-bog for børn og måske deres voksne om at bygge dukkehus med bæredygtige materialer, der ellers ville ende i skraldespanden.

 

Bogen startede som et hyggeligt projekt for forfatter og designer Karoline Hughes og hendes to døtre. De fandt en masse sjovt dukkehustilbehør på genbrug, og det gav dem lyst til at lave flere dukkehusting selv. Det var vigtigt for Karoline at materialerne var noget, man nemt kan få fat i; gamle æsker, propper, sugerør, papirsclips, stofrester og alt muligt andet skrammel, og i skabelsesprocessen med bogen, gik det op for hende, at genbrugsmaterialerne bare gav legen endnu mere liv.

Hør Karoline fortælle og demonstrere nogle af de nemme ting, man let kan komme i gang med selv, og få masser af inspiration til den fantasifulde leg, der kan være med gamle dimser og en limpistol.

Scene 5 fredag kl. 11.15, scene 4 lørdag kl. 12.45 og søndag kl. 11.15


Magasinet Lækkerier Læserudfordring

Magasinet Lækkerier afvikler for fjerde år i træk Lækkeriers Læserudfordring, og igen i år foran et stort publikum på Kreative Dage.

Lækkerier udfordrer alle læserne til at kreere en smuk, kreativ og velsmagende kage til 10 personer ud fra et forudbestemt tema og råvarekurv. 

De 8 bedste bidrag udvælges af redaktionen til finalen, hvor kagen vil blive bedømt på smag og udseende af et kyndigt dommerpanel. På finaledagen om lørdagen på Kreative Dage bedømmer dommerpanelet først kagerne på udseende og uddeler "Kreaprisen" til den flotteste og mest originalt udformede kage. Herefter smager de alle kagerne og kårer ud fra både smag og udseende vinderen af Lækkeriers Læserudfordring 2023.

Så kom til Fredericia lørdag d. 28. oktober kl. 13.00 og oplev de fantastiske kreationer og vores altid veloplagte dommerpanel.

Scene 1 lørdag kl. 13.00 


Fra TV til leg 

Et foredrag med indblik i tankerne bag 10 år som børnevært, med det omdrejningspunkt at 1 times fjernsyn gerne skulle kunne kreere 100 timers leg. Hør Mille Goris egne bud på hvorfor hun synes det er vigtigt, at man som voksen bibeholder den fantasifulde og kreative tankegang. Og hør hvad hun selv gør for at kunne navigere i en voksenverden, men stadig se den med barnlige øjne.

Scene 1 fredag kl. 15.45 


Gin- og Cocktailslikkepinde - slikkepinde er ikke kun for børn

Hos Sugar Pilots koger vi slikkepinde med inspiration i spændende smagskombinationer fra hele verden, specielt hentet fra cocktails. Vi koger slikkepinde der smager som en Espresso Martini, en Mojito, en Bramble eller vores mest populære version af en Gin Hass.

Slikkepindene kan du spise som de er, men de gør sig også godt i en matchende cocktail.

Vi mixer aromaer og leger med krydderier, krymmel og sukkerprint og skaber helt unikke små sukkerkunstværker. Gør os kunsten efter og se med, når vi viser dig, hvordan du selv kan støbe de smukkeste slikkepinde derhjemme.

Scene 5 fredag, lørdag og søndag kl. 13.30


Ice dyeing af stof med Sannes Værksted

Farv dine egne stoffer til tøj, boligtekstiler og accessories.  Du kan helfarve dit stof og derefter drypfarver du med isterninger. Du får de smukkeste mønstre.

Scene 4 fredag og lørdag kl. 15.45 og søndag kl. 15.00 


Slow Studio - Find din kreative vækkelse og prøv kræfter med årets helt store tufting-trend

Slow Studio inviterer dig til at stifte bekendtskab med årets helt store trend, nemlig tufting. Måske har du set tuftingmaskinen på Instagram - altså den her splejsning mellem en boremaskine og en symaskine der kan skyde med garn? Uanset om du kender alt til håndværket eller ikke aner, hvad vi taler om, vil du blive taget gennem tuftingens a-z med både tuftemaskiner, danellanåle, punch needles og alt muligt andet så du er klædt på til at springe ud som trendsættende tufteekspert.

Derudover introduceres du for de mest effektive teknikker til at frigøre din kreativitet og bringe den til live på utraditionelle måder. En række special guests vil dele deres indsigt, erfaringer og hemmeligheder til hvordan du kan vække din indre kunstner en gang for alle og finde frem til dit eget personlige sprog på tværs af håndværk. 

Herefter er du inviteret forbi Slow Studios stand, hvor du vil kunne få lov at prøve håndværket af selv og opleve, hvordan det føles at træde ind i tuftingens magiske verden af ??endeløs kreativitet. Vi håber du vil være en del af det inspirerende fællesskab af kreative sjæle, der deler dine interesser og stræber efter at udtrykke sig gennem kunsten og glæder os til at opmuntre og motivere dig til at finde din indre kunstner, så du forhåbentlig går fra Kreative Dage med en fornyet lyst til at springe ud som den passionerede kunstner, vi ved, du har i maven.

Scene 1 lørdag og søndag kl. 10.30 


Jul & Limteknik med blomsterdesigner Jette Vrængmose 

Oplev alskens oversete naturmaterialer som visne stauder og tørre græsser blive til den smukkeste naturkunst, når Danmarks førende specialist i limteknik, blomsterdesigner Jette Vrængmose, åbner for sit univers. Blade bliver til skåle, visne stauder til juledekorationer og nedfaldsgrene til skønne billeder. Materialer fra Danmarks natur kombineres med flotte gamle broderier og håndarbejder som upcycles til unikke juledekorationer, når Jette åbner for julen 2023, hvor genbrug og bæredygtighed er nøgleord. Bliv inspireret til en helt anderledes måde at arbejde med naturen på.

Scene 3 fredag, lørdag og søndag kl. 13.30


Ingunn Birkeland Syr

Ingunn Birkeland er en anerkendt designer i hjemlandet Norge, og hun udkommer nu med sin nyeste bog på dansk, Ingunn Birkeland SYR: En flot og farverig sybog, der gerne vil inspirere dig til at sy din egen garderobe med tøj, du kan være glad i, og som holder længe. Birkelands arbejde kendetegnes af en helt særlig brug af farver og detaljerede teknikker, og til dette foredrag vil hun fortælle om sin nyeste bog og om sin designproces.

I 2022 udgav hun desuden bogen Ingunn Birkeland STRIKKER med 29 unikke og farverige strikkeopskrifter (i samarbejde med Kreaklubben). 

Scene 1 fredag kl. 14.15


ARTivity tilbyder gratis akvarelworkshop 

For begyndere og alle der bare elsker at være kreative

Der er ikke noget smukkere end efterårets varme, glødende farver og lys i naturen. Workshoppen er inspireret af netop farver og lys med motivet fra planten 'japansk lygte'. 

"Workshoppen er gratis at se og lade sig inspirere af, men passionen og glæden går gennem hænderne til hjertet." Sådan lyder fra fra Anne Hopmann (artivity.dk), som med denne workshop har rundet over 60 gratis LIVE workshops og dermed har bidraget til, at flere hundrede har fået mod til at kaste sig ud i akvarellens verden og diverse projekter med pen, pensel, farver og papir. 

Har du lyst til at deltage aktivt, kan du køb en materialepakke for kr. 98,- før workshoppen, og prøve at arbejde med akvarel-tuscher. Bliver du helt bidt af det, er der en tilhørende udvidet artbox med materialer og video, du kan købe og fortsætte med derhjemme. Inden forkundskaber nødvendigt. 

Scene 2 fredag, lørdag og søndag kl. 14.15


Broderistens Brodega

Hvad kommer der ud af det, når man blander alt det gode fra både bodega og broderi? Brodega!

Kom og vær med til en mere end hyggelig workshop med Broderisten Trine Runge Jessen.

Det kommer ikke til at gå stille for sig! Find en plads ved de rød- og hvidternede duge, snup en kold pilsner og lad det stikke helt af med nål og tråd! Trine underholder og lærer fra sig, og du kan godt regne med, at det bliver sjovt! Alle kan være med, og man får et lille broderikit, en kold bajer og et frikvarter der sent bliver glemt. 

Scene 2 fredag og lørdag kl. 15.45


En tid hvor strik, håndværk og husflid var et livsvilkår

Den Vandrende Strikker

Kom til oplæg med Kasper Thomsen, Den Vandrende Strikker, og hør om håndværk og husflid i et historisk perspektiv; For det var vigtigt, at alle kunne noget og at alle hjalp til. Her er det ikke bare strik, men også alting fra træhåndværk til pottemager. Det kreative håndværk har rod i den tid på året, som vi alle går i møde nu; nemlig tid til aftensæde. Her mødtes især unge mennesker for at gøre flid, men også for at finde sig en ægtefælle. For når jorden hviler og viser, da skal hjerterne blomstre og her mødtes man over flid i hænderne. 

For der er nemlig en grund til, som St. Blicher skrev, at jyden var stærk og sej; De formåede at få det bedste ud af enhver ledig stund. 

Scene 2 fredag, lørdag og søndag kl. 13.30


Bliv mere modig med kreativitet

Fra akvarelmaling til Løvens Hule

Det har altid været en del af Selvtids kerneværdi, at kreativitet kan rykke ved mere end bare en pensel, Når vi aktivt arbejder med vores indstilling og tilgang til at være kreativ, kan det ændre måden vi ser verden på, og især hvordan vi går til nye opgaver. Sofie og Helene bag Selvtid mener faktisk, at en kreativ hobby kan gøre os mere modige - i alle aspekter af livet. 

Sofie og Helene vil fortælle om, hvordan de har brugt læringer fra akvarelmalingen til at kaste sig ud i deres start-up eventyr. Fra begyndelse på Koldinghus' bakketop, en spontan tilmelding til Danmarks mest sete TV-program, turen i Løvens Hule og til den nye tid med Christian Arnstedt ombord. 

Hele vejen igennem vil Sofie og Helene dele ud af deres råd til, hvordan du kan bruge dine kreative hobbyer til at ændre dit mindset og turde mere og hvorfor det kan være en god idé at prøve noget nyt. 

Scene 1 fredag kl. 12.45, lørdag og søndag kl. 12.00


Anja's Perleunivers

Perle-Anja (Anja Takacs) vil fortælle om sin perleverden, og hvad der gør, at hun nu i flere år har kunnet leve af at lave perleplader. Hun viser selvfølgelig også sin nyeste bog frem. Bogen udgives lige inden Kreative Dage 2023 løber af stablen, og der er selvfølgelig mulighed for at få et signeret eksemplar med hjem efter foredraget.

Scene 2 fredag kl. 11.15, lørdag og søndag kl. 15.00


CRICUT & MAKERstudio - Fra kreativ idé til færdigt produkt

Helle Abild, designer, Cricut ambassadør og ejer af MAKERstudo.dk viser og demonstrerer eksempler på, hvad man kan lave med de fantastiske Cricut skæremaskiner, varmepresser, koppresse og kasketpresse. 

På Scenen vil hun vise Design Space, Cricuts program med over 500.000 færdige filer, lave et textilprint og et krus med Joy og Maker 3 skæremaskiner, varmepresse og koppresse.

Der findes 3 modeller skæremaskiner, fra den lille Cricut Joy skæremaskine, der kan være i en håndtaske, men kan skære op til 6 m i 11,9 cm bredde til Rolls Royce modellen MAKER 3, kan skære 3,6 m i 30 cm bredde, gravere, perforere, skære træ, læder m.m. i op til 2,4 mm tykkelse, samt skære i stof, crepepapir, klistermærker og lign. I 2024 kommer den sidste nye storformat industrielle model Venture også til Danmark.

Alle 3 Cricut maskiner kan betjenes fra enten mobil, tablet eller computer. Det vil være muligt at se prøver og stille spørgsmål - spørg endelig løs! 

Cricut er blevet en kæmpe succes her i Danmark, og MAKERstudios Facebook gruppe “Cricut for alle” har 4.500 medlemmer, og der kan man altid få inspiration eller hjælp, være med i challenges, eller bare følge lidt med for at se hvad maskinerne kan.
Der er live demonstrationer, masser eksempler i forskellige materialer, DIY område og festligt tema på stand 1546 alle tre dage, se program på standen.

Scene 2 fredag kl. 15.00, lørdag kl. 12.00 og søndag kl. 12.45


Soeren Le Schmidt - Modeverdenen er i opbrud

Det enorme forbrug af nyt tøj, som vi har oplevet i de seneste årtier, er ikke bæredygtigt. Ikke alene bliver meget tøj produceret under kummerlige forhold, tøjproduktion er også noget af det, som belaster klimaet allermest. Mange unge mennesker har et ønske om at agere mere bæredygtigt i deres hverdag, og begrebet bæredygtighed er blevet så bredt et ord, at dets værdi nærmest er forsvundet. Soeren Le Schmidt ynder at anvende ordet ‘Ansvarlighed’ fremfor ‘Bæredygtighed’.

Soeren Le Schmidts opvækst og opdragelse med at bruge sit tøj til det er slidt, og går det i stykker - så reparerer man det. Det kan i manges ører godt clashe lidt i forhold til den modebranche designeren i dag befinder sig i, hvor det er mere begrebet “Nice to Have” end “Need to Have” der hersker. 

Og selvom designeren lever af at designe nyt tøj fra bunden, opfordrer han alle til at gå mere i genbrugstøj samt turde at tage chancer og eksperimentere i sin allerede eksisterende garderobe i stedet for konstant at købe nyt. I 2020 udgav designeren bogen ‘Genbrugsmode’, der netop tager fat om den tendens, vi ser i dagens Danmark samt giver læserne nogle inspirerende og originale ideer til at anvende genbrugstøj på nye måder. I bogen re-designer han tøj fundet i Røde Kors' genbrugsbutikker og klæder Trine Dyrholm, Alex Høgh, Hella Joof, Katrine Greis-Rosenthal og mange andre på.  

Soeren le Schmidt vil med foredraget fortælle om sin baggrund og sin rejse i branchen, til hvor han er den dag i dag. Derudover vil designeren komme ind på, hvordan man som designer bedst kan tage ansvar for sin virksomhed.
Og naturligvis vil Soeren le Schmidt vise billeder fra Red Carpet samt fra bogen Genbrugsmode. 

Scene 1 søndag kl. 12.45


Glæden ved at lave noget med sine hænder

3 teknikker du måske ikke kendte til

Mai-Britt Amsler har gennem de seneste år udviklet DIY-sæt med forskellige kreative teknikker du ikke ser på ethvert gadehjørne. Alle teknikkerne er nemme at gå til og Mai-Britt’s sæt lægger op til at du fylder din egen kreativitet ind i processen, så dine færdige produkter har sit helt eget udtryk.

Mai-Britt Amsler har selv udviklet og designet alle sine sæt og ser det som sin fornemmeste opgave at give glæden ved håndens arbejde videre.

Kom og hør Mai-Britt Amsler fortælle om tre af de spændende teknikker hendes forskellige sæt indeholder:

Cyanotypi - Brug sollyset til at fremkalde de smukkeste blå aftryk af f.eks. pressede blomster. Cyanotypi er en teknik der har næsten 200 år på bagen og er forgængeren for det fotografi vi kender i dag. Med cyanotypi kan du overføre billeder til papir, stof, træ, æg, sten og meget mere.

Serigrafi - Lav dine egne T-shirts, totebag eller metervarer ved brug af rammetryk. Få skarpe, præcise og professionelle tryk ved at arbejde med skabeloner og stoftryks-farve der fixeres med strygejern og  kan vaskes ved 60 grader.

Shibori - Tie-dye er ikke en ny ting :-) Lær hvordan japanerne for 800 år siden skabte smukke mønstre på stof via foldninger, geometri og et blåt farvebad. Når du først har fanget logikken kan shibori varieres i det uendelige og glæden ved at folde de små shibori-pakker ud og beundre endnu et mønster slipper ikke taget i dig lige foreløbig.

Scene 2 fredag kl. 12.00, lørdag kl. 11.15 og søndag kl. 12.00


En dragt - og hvad der gemmer sig derunder

Tråde i tiden viser hvad der gemmer sig under en historisk dragt. De laver en påklædningsscene med en 1700-tals dragt fredag på scene 5 og en 1800-tals dragt søndag på scene 4. 

Kom og se forskelle og ligheder, stil spørgsmål og besøg dem på deres stand både før og efter oplægget. 

Scene 5 fredag kl. 12.00 og scene 4 søndag kl. 10.30


Strikcatwalk - Kreativ Strik No Limits

I år har hun grebet bolden, hvor der står CATWALK. Mette Larsen fra Kreativ Strik No Limits i Blans glæder sig til at vise et lidt større udpluk af, hvad hun har strikket i årene efter DEN STORE STRIKKEDYST.  Og det er ikke blevet mindre kedeligt, lover hun :) 

Scene 3 fredag, lørdag og søndag kl. 14.15


Papirblomster Magi

Kom tættere på papirblomstens verden, når forfatter og workshopafholder Iben Schrader fortæller om arbejdet med crepepapirblomster, materialer samt teknikker og den magiske transformation fra fladt papir til smuk blomst. Iben vil have et bredt udvalg af blomster med til inspiration sammen med sin bog 'Papirblomster - Foldet flora', hvor man finder al den nødvendige information til selv at komme i gang.

Scene 3 søndag kl. 12.45


Hvordan skriver man en bestseller?

Annemette Voss er én af Danmarks absolut mest succesrige forfattere, når det kommer til at skrive bøger om kager og brødbagning. Med 19 bøger på CV’et indvier Annemette nu dig i netop denne proces; at skrive en bestseller. 

Hvordan man får ideer, udvikler, tester, skriver og i sidste ende står med en rigtig god opskriftsbog i hænderne. 

Det er en spændende og lærerig proces og et rigtig interessant indblik ind i en verden, som kun få kender til. Kom og lyt med og bliv meget klogere og hvem ved, måske endda inspireret til selv at gå efter dine drømme. 

Scene 5 lørdag kl. 10.30 og søndag kl. 12.00 


Perler til alle sæsoner

Mød i samarbejde med DreamLitt perlebogsforfatter Betina Houlind Kruse, der har udgivet 6 perlebøger dedikeret til de danske årstider og højtider. Betina fortæller om sin rejse fra de første perlemønstre og til nu, og hvordan hun griber det an, når hun skal designe mønstre. Betina vil have et udvalg af færdige perleplader med til inspiration samt sin nyeste perlebog, Vinterbyperler.

Scene 4 fredag kl. 12.45


Kreative kalorier

Hvordan får du børnene, gæsterne eller manden til, instinktivt, at række ud efter det grønne? Mød Kokken på Kanten, og lad dig hvirvle ind i en verden af skæve tanker og sjove påfund. Få inspiration til fabelagtige snacks, og få glæden ind i dit køkken.

Scene 3 lørdag kl. 12.00


Kreative eksperimenter med akvarel og tusch

Akvarel behøver ikke altid at være lig med svært! Christina Monrad fra Keatvienergi.dk viser eksperimenter med akvarel og tusch, og der er inspiration at komme efter både for nybegyndere, letøvede og erfarne. 

Du får syn for sagen med masser af konkrete eksempler, teknikker og live-demo på scenen. Se hvordan du kan lave flotte billeder med spray-teknik. Få inspiration til hvordan du kan bruge tube-akvareller. Opdag mulighederne for at kombinere akvarel og tusch-tegning. Og der bliver selvfølgelig også tid til en lille smule tusch-ballade. 

Men tag dig i agt! Malelysten melder sig - og den er stærkt vanedannende. 

Scene 4 fredag og lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 14.15


Crepepapirblomster - ingen grænser

Tina Krøyer, forfatter til tre bøger om crepepapirblomster, tager os med ind i en grænseløs verden af papirblomsterne, hvor alt kan ske. Stort og småt. Slidt eller forfinet. Malet eller farvet. Naturtro eller fantasifuldt. Kom og lad dig inspirere til dine crepepapirblomster.

Scene 2 fredag og lørdag kl. 12.45 og søndag kl. 11.15


Når kreativiteten bliver en livsstil 

Cecilie Hother vil fortælle om sin kreative verden, og hvordan rejsen begyndte. Cecilie ejer sammen med to partnere sit smykkebrand by cecilie hother, hvor hun designer og udvikler smykker.

Kom til et passioneret og personligt foredrag, hvor Cecilie fortæller om ideerne som bare ikke kan holdes inde, og hvordan de bliver til virkelighed. Hvordan det hele startede, og om den modgang, hun mødte undervejs og fortsat møder fra tid til anden.

Du får et unikt indblik i, hvordan også du kan opnå den succes i livet, du ønsker – hvordan du tackler modgang og ikke mindst, hvorfor og hvordan du tror og skal tro om dine egne drømme.

Scene 5 lørdag og søndag kl. 11.15


Danellanålen - den gamle skat

Det er med stor ydmyghed for et gammelt håndværk, at Iben Schrader, stifter af Made In Denmark Workshops, i efteråret 2023 har overtaget Danella for at føre den originale Danellanål videre til næste generation.

Da Iben havde nålen i hånden for første gang for godt 5 år siden, vidste hun, at her var noget, der skulle føres videre.

Hos Made in Denmark Workshops underviser Iben i forskellige kreative håndværk og har også workshops i tufting med Danellanålen.

Hos Danella elsker man det gode håndværk og fordybelsen i det kreative hvor hænderne taler. Hjertet banker for det traditionelle smyrnahåndværk, der i dag er bedre kendt som tufting. Her kan der leges med farver og mønstre og mens motiverne pible frem på lærredet. 

Danellanålen er designet i 1939 af Ernst Thomsen og er i dag populær i hele verden. Den syr 10 gange hurtigere end traditionelle smyrnanåle/punch needles, hvilket gør den til et effektivt værktøj, når du skal tufte. Den er manuel, let at opbevare og håndtere og man er hurtigt i gang med at kreere alt fra smukke tæpper til vægdekorationer og møbelstof.

På scenen til Kreative Dage vil Iben fortælle om sin historie og om at overtage et gammelt produkt, der skal føres ind i en ny fortælling. Hun vil vise, hvordan nålen fungerer, hvordan man tufter, og hvor let det er at komme i gang. Danella har også sin egen stand nr. 1356 på messen, hvor man selv kan afprøve nålen og købe den med hjem.

Scene 4 fredag kl. 10.30 og scene 5 søndag kl. 10.30


Nålebinding - lær noget nyt ud fra en gammel teknik

Længe inden vi lærte at strikke og hækle, lavede vi varme ting ved hjælp af en nål.
Det har vi arbejdet videre på både i 1970'erne og fra 2000'erne og frem til i dag, for behøver strømperne være strikkede? Eller vanterne hæklede?

Maria fra Historisk Håndværk vil fortælle lidt om de historiske fund af nålebinding, og hvad vi kan bruge nålebinding til i dag, samt de fordele og ulemper teknikken kan have, hvis vi sammenligner med strik og hækling. 

Scene 3 fredag kl. 11.15, lørdag kl. 10.30 og søndag kl. 11.15


Jeg vil strikke dagen blå - strik, farver og teknik

Det er titlen på den seneste strikkebog fra Lene Randorff, Lillestrik. 

Den handler om farvelære, og om at sætte farver sammen når du skal strikke. Lene viser forskellige metoder til farvevalg samt lidt om den nye strikketeknik Ladderback. 

Scene 1 fredag kl. 11.15, scene 2 lørdag kl. 10.30 og scene 1 søndag kl. 11.15


Oplev skabelsen af et akvarelmaleri

Akvarelmaleren Uffe Boesen demonstrerer forskellige akvarelteknikker, hvor han trin for trin viser tilblivelsen af et akvarelmaleri. I maleprocessen arbejdes der med akvarellens mange muligheder og udfordringer, og der vises eksempler på forskellige akvarelteknikker, som kan kombineres med hinanden.

Siden 2013 har Uffe koncentreret sig om billedskabende processer på daglig basis, hvilket har været en rejse ind i akvarelmaleriets mange muligheder og udfordringer. Denne rejse har resulteret i en lang række forskellige kunstneriske udtryk både i det abstrakte og det figurative billedsprog.

Scene 4 fredag kl. 14.15 og scene 2 søndag kl. 10.30


Art Clay Silver - Det unikke smykkemateriale

Med Art Clay Silver er det muligt for alle kreative at designe og udforme helt personlige smykker i sølv.  Art Clay Silver er rent sølv/999S, men det er i konsistensen blødt som ler, hvilket gør det nemt at forme. Efter tørring finpudses det, inden det brændes med en lille minibrænder. Du kan se teknikken fra sølvler til færdigt smykke, når Karen Hørmann, Center for Smykkeformgivning viser, hvordan Art Clay Silver kan blive til helt unikke smykker. Art Clay Silver kan kombineres med traditionelt 925S sølv, og du kan også se, hvordan der kan formes små fatninger, figurer og skåle i Art Clay Silver, som efter brænding loddes på 925S.

Karen Hørmann har skrevet og udgivet 2 bøger om Art Clay Silver og holder året igennem bl.a. introkurser til Art Clay Silver og kurser i forskellige specielle teknikker inden for Art Clay Silver.

Scene 4 fredag og lørdag kl. 13.30 og søndag kl. 12.45


Sew Lovely Storage - Syning af lædertasker i hånden

Vær med når Anders fra Sew Lovely Storage, i bedste TV-køkken stil, tager jer gennem processerne ved at sy sin egen taske i kernelæder. 

Fra et stykke helt blankt kernelæder til en taske med flotte udskæringer.

Vi kommer omkring det mest nødvendige værktøj, basale teknikker, vores tanker omkring design, vedligehold osv., og der besvares spørgsmål fra publikum.  

Scene 3 lørdag kl. 15.00


Denwax - Bæredygtighed, ved at pleje og vedligeholde dine ting

Kom og oplev Denwax teamet vise dig, præcis hvordan du nemt og enkelt, plejer og forlænger levetiden på dine ting. Gammelt bliver som næsten nyt, med Denwax naturprodukter.

Alle er efterhånden klar over, at vi ikke bare kan blive ved med at købe, bruge og smide væk, i en uendelighed.

Hvis vi kan blive bedre til at passe på vores ting, så de holder længere, er det en del af en ansvarlig livsstil, der støtter op om en bæredygtig fremtid.

Scene 3 fredag kl. 12.00 og lørdag kl. 12.45


Lær at støbe med Jesmonite sammen med Christina fra ChristinaMie &C

Få fat i teknikkerne, samt mulighederne med det populære støbe-materiale!

Vær kreativ sammen med os, når vi viser hvordan du med indholdet af vores DIY krea kits kan arbejde med Jesmonite. Vi skaber interiør med forskellige teknikker, og du kan opleve de muligheder materialet giver for at skabe unikt og personligt interiør.

Alle kan være med - både kreagrønne fingre og avancerede, ja selv børn helt ned til fire år kan støbe smukt og personligt interiør.

Det helt fantastiske ved Jesmonite er, at det er et kemikaliefrit materiale, som håndstøbes ved lavenergi, simple processer og kan genanvendes - igen og igen. Oplev hvor nemt du kan komme i gang, og hvor hurtigt du kan skabe smukt interiør til hjemmet eller til glæde for andre.

Scene 3 fredag kl. 12.45


Handwritings - Bullet Journal

Bullet journal konceptet handler om at skabe overblik i dit liv og dermed prioritere aktiviteter og personer, der er værdifulde for dig. Efterhånden bliver det mere og mere mainstream, at man bruger bl.a. washitape og klistermærker til at dekorere sin personlige kalenderbog. 

I denne workshop vil du lære, hvordan bullet-metoden bliver brugt til at systematisere dine aftaler og få overblik over dine gøremål. Du får desuden lov til at arbejde med at udforme dit eget design. Du er velkommen til at tage en smut forbi vores butik Handwritings, inden workshoppen begynder. Vi tilbyder både notesbøger, skriveredskaber samt tilbehør såsom washitapes og klistermærker, som kan fri benyttes til at dekorere din bullet journal.

Scene 3 lørdag kl. 15.45


Den korte vej til drømmegarderoben - uden at bruge en formue på nyt tøj

Måske kender du fornemmelsen af at kigge ind i garderobeskabet eller ned i kommodeskufferne og se en masse tøj, men ikke helt så meget, du har lyst til at have på? Det behøver ikke være sådan. Med ganske få ændringer i den måde, du ser på din krop og dit tøj, kan du få meget mere glæde ud af din garderobe og det tøj, du allerede har.

Designer og dameskrædder Signe Eriksen viser helt håndgribelige tricks, du kan bruge hjemme i din egen garderobe, som forvandler din ”jeg har ikke noget at tage på”-tøjbunke til en drømmegarderobe med en masse lækkert tøj - uden at du behøver bruge timevis i dårligt belyste prøverum.

Undervejs fortæller Signe, hvorfor der hverken er noget galt med dig eller dit tøj. Det hele krydres med fakta fra den nyeste modeforskning, indblik i den igangværende bevægelse for garderobe- og kropsglæde og egne erfaringer fra at have arbejdet med kvinder og deres forhold til tøj i næsten 20 år i egen tøjbutik, i modebranchen, som dameskrædder og underviser på sykurser i hele landet. 

Scene 1 lørdag kl. 15.45


Et hav af masker - moderne strik inspireret af historiske sømandstrøjer

Designerne Lotte Rahbek og Gitte Verner Jensen er aktuelle med en ny strikkebog med flotte design til både voksne og børn af alle køn. Bogens design er alle inspireret af de trøjer, som sømænd og fiskere bar, dengang der fandtes rigtige søfolk, vindblæste fiskere og fiskerkoner med røde ru hænder. Designerne vil fortælle om tilblivelsen af den nye bog, og om hvordan de har udviklet strikkeopskrifter, der blandt andet bygger på historiske fotos fra arkivet i Museet for Søfart i Helsingør. Disse billeder er blevet fortolket og indgår som inspirationskilde til de mønstre, farver og design, der er vist i bogen (i samarbejde med Kreaklubben).

Scene 1 lørdag kl. 15.00 og scene 3 søndag kl. 15.00


Tovligheder - Løbbinding for alle

Med baggrund i sin nye bog, Tovligheder – Løbbinding for alle, vil Brynhild Tophøj fortælle om løbbindingens fascinerende univers og vise, at denne gamle teknik slet ikke er så kompliceret, som det måske kan se ud til, og at man kan skabe smukke og moderne projekter med mange forskellige funktioner. Du får også fif til, hvordan du kan eksperimentere med teknikken og slippe fantasien løs, så du selv kan give dig i kast med løbbinding (i samarbejde med Kreaklubben).

Scene 5 lørdag kl. 14.15


Chokoladetemperering - tips og tricks! 

SHOKOCHOK-pigerne deler deres bedste råd til at lykkedes med chokoladetemperering i køkkenet derhjemme.

Scene 5 fredag kl. 14,15, lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 12.45


Cirkulær Jul - Kreative ideer til at skabe julepynt af hverdagens affald

Rikke Borg-Lauritsen ønsker, at vi får øjnene op for de oversete materialer, vi allerede omgiver os med i julemåneden, og i sin nye bog Cirkulær jul viser hun, hvordan disse materialer kan bruges til at lave årets pynt. Rikke vil fortælle og demonstrere, hvor enkelt det kan være at bruge materialer, man allerede har liggende eller måske er på vej til at smide ud, til at skabe smukt julepynt, der er simpelt at lave, så alle kan være med (i samarbejde med Kreaklubben).

Scene 5 søndag kl. 14.15


Nu skal det handle om garn!

Få indsigt i hvordan man producerer garn og få lov at kigge med i alle processerne.
Hør Heidi B. Johannesen fra det danske garnbrand Krea Deluxe, når hun fortæller om, hvorfor de har bygget forretningen op omkring certificeret økologisk garn. Hvad kræver det, og hvad betyder det for dig og det garn du hækler, strikker og broderer med?

Scene 4 fredag, lørdag og søndag kl. 12.00


Syhjørnet

Denne gang sætter Syhjørnet blandt andet fokus på trykknapper og ringe (øskner). De vil vise, hvor let det er at sætte dem i med det nye ”VARIO Creative Tool”, samt hvordan man nemt bruger Prym´s tang, som har været på markedet i mange år. Syhjørnet viser også det store udvalg af de forskellige trykknapper, der findes i både metal og plastik.
Se også de flotte modeller, som er syet op til lejligheden, og hvor de forskellige trykknapper er anvendt.

Udover de ringe man selv kan slå i, så skal I naturligvis heller ikke snydes for de mange ringe som allerede sidder i et stykke imiteret skind, i form af en firkant, stjerne eller et hjerte.

Kom forbi, kig med og bliv inspireret.

Scene 1 fredag kl. 13.30, scene 5 lørdag kl. 15.45 og scene 1 søndag kl. 13.30


Gør dit blomsterbinderi mere bæredygtigt

Få idéer og inspiration til, hvordan du kan gøre dit arbejde med blomster mere bæredygtigt. Tænk smart – og indtænk det som en del af din kreative proces. Karin og Marianne, der til dagligt underviser på blomsterbinderuddannelsen på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, fortæller om komposterbare løsninger og om hvordan, de arbejder med alternative binderiteknikker, der er mere bæredygtige.

De viser helt konkrete eksempler og giver fif til, hvordan du selv kan arbejde med de forskellige løsninger.

Scene 3 fredag kl. 15.00, lørdag kl. 11.15 og søndag kl. 12.00


Prøver som inspiration

At lave prøver, kan være forhadt, så hvorfor overhovedet lave strikke- eller hækleprøver?
Ganske simpelt fordi de er brugbare enten som klude og servietter eller inspiration til helt nye modeller.

Karen har udgivet bogen "Karen Klarbæks Strikkede Prøveklude" og med udgangspunkt i den, taler hun om prøvers vigtighed for et godt resultat eller inspiration til helt nye ting. Og hvad er skønnere i denne verden end ny inspiration?

Scene 5 fredag kl. 15.00, scene 4 lørdag kl. 14.15 og søndag kl. 13.30


Naturens superfiber til klimakrisen

Oplev Johanne Stenstrup, bæredygtig fashionista og Danmarks første bæredygtige modeblogger der har fulgt branchen og feltet helt tæt fra start, når hun sammen med Hørvævsmuseet fortæller om den lange vej, naturens superfiber må tage for at blive til miljøvenlige tekstiler.

Scene 4 lørdag kl. 10.30


Fra Anoreksi til Iværksætteri: Min Kreative Verdens inspirerende fortælling

Dyk ned i den bemærkelsesværdige rejse bag Min Kreative Verden, hvor grundlæggeren, Josefine, har brugt sin passion for hækling til at overvinde anoreksi og opbygge en blomstrende virksomhed. Opdag, hvordan en simpel hækle-hobby under en indlæggelse blev grundstenen for Josefines drøm om at leve af sin kreativitet. Hør om hvordan hun fik støtte og investering fra erhvervskvinderne Mia Wagner og Anne Stampe i "Løvens Hule", og om hvordan det er at være ung iværksætter og butiksejer i en udfordrende tid. 

Scene 5 fredag kl. 12.45, lørdag kl. 12.00 og søndag kl. 15.00


Thomas Skov - Mit liv som public knitter

Det startede med at Thomas Skov ville strikke et par bukser til sig selv – men pludselig blev han hilst velkommen af strikkemiløjet på en måde, han aldrig tidligere havde oplevet andre steder.

Oplægget er en humoristisk beretning om mødet med strikkeverden, om at være mand med strikkepinde, om hvad det er strik gør – og hvorfor det er så dejligt at strikke.
”Strikkemiljøet er som en stor varm menneskelig sweater. Klar til at tage imod dig. Jeg glæder mig til at møde en masse andre public knitters på Kreative Dage,” udtaler Thomas Skov.

Scene 1 fredag kl. 12.00


Sådan skaber du den røde tråd i din bolig

Kalle Thesbjerg, ny vært på ”I hus til halsen”, har levet af at skabe rum de sidste 20 år.
Nu fortæller han om, hvordan man ved at arbejde med bl.a. energier og balance kan skabe de helt perfekte rum, uanset om det er derhjemme, på kontoret eller et helt tredje sted.

I følge Kalle er inspiration fra magasiner eller Instagram fint, når man indretter sin bolig, men et hjem skal primært afspejle de mennesker der bor der, og de værdier der er vigtige.

Herudover er der ifølge eksperten selvfølgelig nogle tricks, man også kan lære, og dem vil Kalle dele ud af denne dag.

Kom til et inspirerende foredrag med Kalle, og gå hjem med nye indsigter og øjne på din bolig.

Scene 5 lørdag kl. 12.45


Sådan får du orden og gode systemer i dit krearum

Foredrag med fokus på det optimalt indrettede hobbyrum/krearum/værksted, og hvordan du får ryddet ud, op og organiseret på en måde der passer dig bedst, så du hurtigt kan finde dine ting.

Orden i materialer og værktøj frigiver mere tid til at være kreativ.

Mirjam Madsen fra ”RydHeltOp” viser masser af billeder og smarte opbevaringsløsninger, der giver dig redskaberne til at få overblik og god plads omkring dig. 

Hun har arbejdet professionelt med oprydning siden 2016 og er uddannet oprydningskonsulent af Marie Kondo. Desuden er Mirjam papirkunstner. Læs mere om oprydning og gode systemer på: www.rydheltop.dk

Scene 3 fredag kl. 15.45


Maleworkshop

I år har vi fokus på blomster i malerworkshoppen. Vi maler, tegner, laver collage og folder papir. 

Kig forbi og leg med, der er mulighed for faglig vejledning fra lokale kunstnere og undervisere.    

Stand A-1406 i hele messens åbningstid