Sceneprogram

Her kan du se alle programpunkter, som du kan opleve på Kreative Dages fem scener.
Vil du se sceneprogrammet for hver dag, så klik dig videre til dagsprogrammerne herunder.

Dagsprogrammerne og programpunkterne opdateres løbende, så husk at holde øje. 

Se dagsprogrammer for alle scener


Programpunkter

Kagetid - Flødebolle Live

Liv og Simone fra KAGETID viser trin-for-trin, hvordan de laver deres populære flødeboller, og deler undervejs deres små tricks til hvordan, at du kan gøre dem kunsten efter derhjemme. De sender samtidig live på Instagram, hvor de løbende svarer på jeres spørgsmål. Så kom og vær med - live fra scenen og på Instagram.

Scene 1 fredag kl. 15.00, lørdag kl. 11.15 og søndag kl. 14.15


Fra grundlæggende til avanceret ansigtsmaling

Lær at bruge splitcakes og skabeloner

Kom og oplev spændende ansigtsmalingsteknikker på scenen! Victoria fra Happy Faces præsenterer onestroke; en teknik, hvor flere farver kombineres i ét penselstrøg for at skabe flotte og unikke motiver. Desuden vil hun vise hvordan man med ansigtsmalingsskabeloner nemt kan skabe imponerende og detaljerede designs på ingen tid. Der er mulighed for at købe de viste produkter (og mange andre) på hendes stand, så du kan fortsætte med at udforske dine kreative evner derhjemme. 

Scene 4 fredag og lørdag kl. 11.15


Magasinet Lækkerier Læserudfordring

Magasinet Lækkerier afvikler for fjerde år i træk Lækkeriers Læserudfordring, og igen i år foran et stort publikum på Kreative Dage.

Lækkerier udfordrer alle læserne til at kreere en smuk, kreativ og velsmagende kage til 10 personer ud fra et forudbestemt tema og råvarekurv. 

De 8 bedste bidrag udvælges af redaktionen til finalen, hvor kagen vil blive bedømt på smag og udseende af et kyndigt dommerpanel. På finaledagen om lørdagen på Kreative Dage bedømmer dommerpanelet først kagerne på udseende og uddeler "Kreaprisen" til den flotteste og mest originalt udformede kage. Herefter smager de alle kagerne og kårer ud fra både smag og udseende vinderen af Lækkeriers Læserudfordring 2023.

Så kom til Fredericia lørdag d. 28. oktober kl. 13.00 og oplev de fantastiske kreationer og vores altid veloplagte dommerpanel.

Scene 1 lørdag kl. 13.00 


Farv og tryk med Sannes Værksted

Farv og tryk dit eget tørklæde i bl.a. råuld. Sannes Værksted anvender naturens planter, som giver mange forskellige slags udtryk. Der kan også trykkes med eks. the eller jern/rust.  Alt du behøver er en stor gryde og noget bordplads. 

Scene 4 fredag og lørdag kl. 15.45 og søndag kl. 15.00 


Slow Studio - Find din kreative vækkelse og prøv kræfter med årets helt store tufting-trend

Slow Studio inviterer dig til at stifte bekendtskab med årets helt store trend, nemlig tufting. Måske har du set tuftingmaskinen på Instagram - altså den her splejsning mellem en boremaskine og en symaskine der kan skyde med garn? Uanset om du kender alt til håndværket eller ikke aner, hvad vi taler om, vil du blive taget gennem tuftingens a-z med både tuftemaskiner, danellanåle, punch needles og alt muligt andet så du er klædt på til at springe ud som trendsættende tufteekspert.

Derudover introduceres du for de mest effektive teknikker til at frigøre din kreativitet og bringe den til live på utraditionelle måder. En række special guests vil dele deres indsigt, erfaringer og hemmeligheder til hvordan du kan vække din indre kunstner en gang for alle og finde frem til dit eget personlige sprog på tværs af håndværk. 

Herefter er du inviteret forbi Slow Studios stand, hvor du vil kunne få lov at prøve håndværket af selv og opleve, hvordan det føles at træde ind i tuftingens magiske verden af ??endeløs kreativitet. Vi håber du vil være en del af det inspirerende fællesskab af kreative sjæle, der deler dine interesser og stræber efter at udtrykke sig gennem kunsten og glæder os til at opmuntre og motivere dig til at finde din indre kunstner, så du forhåbentlig går fra Kreative Dage med en fornyet lyst til at springe ud som den passionerede kunstner, vi ved, du har i maven.

Scene 1 lørdag og søndag kl. 10.30 


Blomsterdesigner Jette Vrængmose 

Teksten er på vej

Scene 3 fredag, lørdag og søndag kl. 13.30


Ingunn Birkeland syr

Teksten er på vej

Scene 1 fredag kl. 14.15


ARTivity tilbyder gratis akvarelworkshop 

For begyndere og alle der bare elsker at være kreative

Der er ikke noget smukkere end efterårets varme, glødende farver og lys i naturen. Workshoppen er inspireret af netop farver og lys med motivet fra planten 'japansk lygte'. 

"Workshoppen er gratis at se og lade sig inspirere af, men passionen og glæden går gennem hænderne til hjertet." Sådan lyder fra fra Anne Hopmann (artivity.dk), som med denne workshop har rundet over 60 gratis LIVE workshops og dermed har bidraget til, at flere hundrede har fået mod til at kaste sig ud i akvarellens verden og diverse projekter med pen, pensel, farver og papir. 

Har du lyst til at deltage aktivt, kan du køb en materialepakke for kr. 98,- før workshoppen, og prøve at arbejde med akvarel-tuscher. Bliver du helt bidt af det, er der en tilhørende udvidet artbox med materialer og video, du kan købe og fortsætte med derhjemme. Inden forkundskaber nødvendigt. 

Scene 2 fredag, lørdag og søndag kl. 14.15


En tid hvor strik, håndværk og husflid var et livsvilkår

Den Vandrende Strikker

Kom til oplæg med Kasper Thomsen, Den Vandrende Strikker, og hør om håndværk og husflid i et historisk perspektiv; For det var vigtigt, at alle kunne noget og at alle hjalp til. Her er det ikke bare strik, men også alting fra træhåndværk til pottemager. Det kreative håndværk har rod i den tid på året, som vi alle går i møde nu; nemlig tid til aftensæde. Her mødtes især unge mennesker for at gøre flid, men også for at finde sig en ægtefælle. For når jorden hviler og viser, da skal hjerterne blomstre og her mødtes man over flid i hænderne. 

For der er nemlig en grund til, som St. Blicher skrev, at jyden var stærk og sej; De formåede at få det bedste ud af enhver ledig stund. 

Scene 2 fredag, lørdag og søndag kl. 13.30


Bliv mere modig med kreativitet

Fra akvarelmaling til Løvens Hule

Det har altid været en del af Selvtids kerneværdi, at kreativitet kan rykke ved mere end bare en pensel, Når vi aktivt arbejder med vores indstilling og tilgang til at være kreativ, kan det ændre måden vi ser verden på, og især hvordan vi går til nye opgaver. Sofie og Helene bag Selvtid mener faktisk, at en kreativ hobby kan gøre os mere modige - i alle aspekter af livet. 

Sofie og Helene vil fortælle om, hvordan de har brugt læringer fra akvarelmalingen til at kaste sig ud i deres start-up eventyr. Fra begyndelse på Koldinghus' bakketop, en spontan tilmelding til Danmarks mest sete TV-program, turen i Løvens Hule og til den nye tid med Christian Arnstedt ombord. 

Hele vejen igennem vil Sofie og Helene dele ud af deres råd til, hvordan du kan bruge dine kreative hobbyer til at ændre dit mindset og turde mere og hvorfor det kan være en god idé at prøve noget nyt. 

Scene 1 fredag kl. 12.45, lørdag og søndag kl. 12.00


Anja's Perleunivers

Perle-Anja (Anja Takacs) vil fortælle om sin perleverden, og hvad der gør, at hun nu i flere år har kunnet leve af at lave perleplader. Hun viser selvfølgelig også sin nyeste bog frem. Bogen udgives lige inden Kreative Dage 2023 løber af stablen, og der er selvfølgelig mulighed for at få et signeret eksemplar med hjem efter foredraget.

Scene 2 fredag kl. 11.15, lørdag og søndag kl. 15.00


CRICUT & MAKERstudio

Teksten er på vej

Scene 2 fredag kl. 15.00, lørdag kl. 12.00 og søndag kl. 12.45


Soeren Le Schmidt

Teksten er på vej

Scene 1 søndag kl. 12.45


Mai-Britt Amsler Company

Teksten er på vej

Scene 2 fredag kl. 12.00, lørdag kl. 11.15 og søndag kl. 12.00


Strikcatwalk - Kreativ Strik No Limits

Teksten er på vej

Scene 3 fredag, lørdag og søndag kl. 14.15


Papirblomster Magi

Kom tættere på papirblomstens verden, når forfatter og workshopafholder Iben Schrader fortæller om arbejdet med crepepapirblomster, materialer samt teknikker og den magiske transformation fra fladt papir til smuk blomst. Iben vil have et bredt udvalg af blomster med til inspiration sammen med sin bog 'Papirblomster - Foldet flora', hvor man finder al den nødvendige information til selv at komme i gang.

Scene 3 søndag kl. 12.45


Perler til alle sæsoner

Mød i samarbejde med DreamLitt perlebogsforfatter Betina Houlind Kruse, der har udgivet 6 perlebøger dedikeret til de danske årstider og højtider. Betina fortæller om sin rejse fra de første perlemønstre og til nu, og hvordan hun griber det an, når hun skal designe mønstre. Betina vil have et udvalg af færdige perleplader med til inspiration samt sin nyeste perlebog, Vinterbyperler.

Scene 4 fredag kl. 12.45


Kreative kalorier

Hvordan får du børnene, gæsterne eller manden til, instinktivt, at række ud efter det grønne? Mød Kokken på Kanten, og lad dig hvirvle ind i en verden af skæve tanker og sjove påfund. Få inspiration til fabelagtige snacks, og få glæden ind i dit køkken.

Scene 3 lørdag kl. 12.00


Kreative eksperimenter med akvarel og tusch

Akvarel behøver ikke altid at være lig med svært! Christina Monrad fra Keatvienergi.dk viser eksperimenter med akvarel og tusch, og der er inspiration at komme efter både for nybegyndere, letøvede og erfarne. 

Du får syn for sagen med masser af konkrete eksempler, teknikker og live-demo på scenen. Se hvordan du kan lave flotte billeder med spray-teknik. Få inspiration til hvordan du kan bruge tube-akvareller. Opdag mulighederne for at kombinere akvarel og tusch-tegning. Og der bliver selvfølgelig også tid til en lille smule tusch-ballade. 

Men tag dig i agt! Malelysten melder sig - og den er stærkt vanedannende. 

Scene 4 fredag og lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 14.15


Crepepapirblomster - ingen grænser

Tina Krøyer, forfatter til to bøger om crepepapirblomster, tager os med ind i en grænseløs verden af papirblomsterne, hvor alt kan ske. Stort og småt. Slidt eller forfinet. Malet eller farvet. Naturtro eller fantasifuldt. Kom og lad dig inspirere til dine crepepapirblomster.

Scene 2 fredag og lørdag kl. 12.45 og søndag kl. 11.15


Når kreativiteten bliver en livsstil 

Cecilie Hother vil fortælle om sin kreative verden, og hvordan rejsen begyndte. Cecilie ejer sammen med to partnere sit smykkebrand by cecilie hother, hvor hun designer og udvikler smykker.

Kom til et passioneret og personligt foredrag, hvor Cecilie fortæller om ideerne som bare ikke kan holdes inde, og hvordan de bliver til virkelighed. Hvordan det hele startede, og om den modgang, hun mødte undervejs og fortsat møder fra tid til anden.

Du får et unikt indblik i, hvordan også du kan opnå den succes i livet, du ønsker – hvordan du tackler modgang og ikke mindst, hvorfor og hvordan du tror og skal tro om dine egne drømme.

Scene 5 lørdag og søndag kl. 11.15


Nålebinding - lær noget nyt ud fra en gammel teknik

Længe inden vi lærte at strikke og hækle, lavede vi varme ting ved hjælp af en nål.
Det har vi arbejdet videre på både i 1970'erne og fra 2000'erne og frem til i dag, for behøver strømperne være strikkede? Eller vanterne hæklede?

Maria fra Historisk Håndværk vil fortælle lidt om de historiske fund af nålebinding, og hvad vi kan bruge nålebinding til i dag, samt de fordele og ulemper teknikken kan have, hvis vi sammenligner med strik og hækling. 

Scene 3 fredag kl. 11.15, lørdag kl. 10.30 og søndag kl. 11.15


Jeg vil strikke dagen blå - strik, farver og teknik

Det er titlen på den seneste strikkebog fra Lene Randorff, Lillestrik. 

Den handler om farvelære, og om at sætte farver sammen når du skal strikke. Lene viser forskellige metoder til farvevalg samt lidt om den nye strikketeknik Ladderback. 

Scene 1 fredag kl. 11.15, scene 2 lørdag kl. 10.30 og scene 1 søndag kl. 11.15


Sugar Pilots - Lav dine egne slikkepinde

Teksten er på vej

Scene 5 fredag, lørdag og søndag kl. 13.30


Art Clay Silver - Det unikke smykkemateriale

Med Art Clay Silver er det muligt for alle kreative at designe og udforme helt personlige smykker i sølv.  Art Clay Silver er rent sølv/999S, men det er i konsistensen blødt som ler, hvilket gør det nemt at forme. Efter tørring finpudses det, inden det brændes med en lille minibrænder. Du kan se teknikken fra sølvler til færdigt smykke, når Karen Hørmann, Center for Smykkeformgivning viser, hvordan Art Clay Silver kan blive til helt unikke smykker. Art Clay Silver kan kombineres med traditionelt 925S sølv, og du kan også se, hvordan der kan formes små fatninger, figurer og skåle i Art Clay Silver, som efter brænding loddes på 925S.

Karen Hørmann har skrevet og udgivet 2 bøger om Art Clay Silver og holder året igennem bl.a. introkurser til Art Clay Silver og kurser i forskellige specielle teknikker inden for Art Clay Silver.

Scene 4 fredag og lørdag kl. 13.30 og søndag kl. 12.45


Sew Lovely Storage - Syning af lædertasker i hånden

Teksten er på vej

Scene 3 lørdag kl. 15.00


Denwax - Bæredygtighed, ved at pleje og vedligeholde dine ting

Kom og oplev Denwax teamet vise dig, præcis hvordan du nemt og enkelt, plejer og forlænger levetiden på dine ting. Gammelt bliver som næsten nyt, med Denwax naturprodukter.

Alle er efterhånden klar over, at vi ikke bare kan blive ved med at købe, bruge og smide væk, i en uendelighed.

Hvis vi kan blive bedre til at passe på vores ting, så de holder længere, er det en del af en ansvarlig livsstil, der støtter op om en bæredygtig fremtid.

Scene 3 fredag kl. 12.00 og lørdag kl. 12.45


Lær at støbe med Jesmonite sammen med Christina fra ChristinaMie &C

Få fat i teknikkerne, samt mulighederne med det populære støbe-materiale!

Vær kreativ sammen med os, når vi viser hvordan du med indholdet af vores DIY krea kits kan arbejde med Jesmonite. Vi skaber interiør med forskellige teknikker, og du kan opleve de muligheder materialet giver for at skabe unikt og personligt interiør.

Alle kan være med - både kreagrønne fingre og avancerede, ja selv børn helt ned til fire år kan støbe smukt og personligt interiør.

Det helt fantastiske ved Jesmonite er, at det er et kemikaliefrit materiale, som håndstøbes ved lavenergi, simple processer og kan genanvendes - igen og igen. Oplev hvor nemt du kan komme i gang, og hvor hurtigt du kan skabe smukt interiør til hjemmet eller til glæde for andre.

Scene 3 fredag kl. 12.45


Handwritings - Bullet Journal

Teksten er på vej

Scene 3 lørdag kl. 15.45


Den korte vej til drømmegarderoben - uden at bruge en formue på nyt tøj

Måske kender du fornemmelsen af at kigge ind i garderobeskabet eller ned i kommodeskufferne og se en masse tøj, men ikke helt så meget, du har lyst til at have på? Det behøver ikke være sådan. Med ganske få ændringer i den måde, du ser på din krop og dit tøj, kan du få meget mere glæde ud af din garderobe og det tøj, du allerede har.

Designer og dameskrædder Signe Eriksen viser helt håndgribelige tricks, du kan bruge hjemme i din egen garderobe, som forvandler din ”jeg har ikke noget at tage på”-tøjbunke til en drømmegarderobe med en masse lækkert tøj - uden at du behøver bruge timevis i dårligt belyste prøverum.

Undervejs fortæller Signe, hvorfor der hverken er noget galt med dig eller dit tøj. Det hele krydres med fakta fra den nyeste modeforskning, indblik i den igangværende bevægelse for garderobe- og kropsglæde og egne erfaringer fra at have arbejdet med kvinder og deres forhold til tøj i næsten 20 år i egen tøjbutik, i modebranchen, som dameskrædder og underviser på sykurser i hele landet. 

Scene 1 lørdag kl. 15.45


Sejl & Garn

Teksten er på vej

Scene 1 lørdag kl. 15.00 og scene 3 søndag kl. 15.00


Tovligheder

Løbbinding for alle: Brynhild Tophøj fortæller om det gamle håndværk løbbinding. 

Scene 5 lørdag kl. 14.15


Chokoladetemperering - tips og tricks! 

SHOKOCHOK-pigerne deler deres bedste råd til at lykkedes med chokoladetemperering i køkkenet derhjemme.

Scene 5 fredag kl. 14,15, lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 12.45


Cirkulær Jul

Lav dit eget bæredygtige julepynt / Rikke Borg Lauritsen 

Scene 5 søndag kl. 14.15


Krea Deluxe

Teksten er på vej

Scene 4 fredag, lørdag og søndag kl. 12.00


Syhjørnet

Teksten er på vej

Scene 1 fredag kl. 13.30, scene 2 lørdag kl. 15.45 og scene 1 søndag kl. 13.30


Jordbrugtes UddannelsesCenter Aarhus

Teksten er på vej

Scene 3 fredag kl. 15.00, lørdag kl. 11.15 og søndag kl. 12.00


Karen Klarbæk

Teksten er på vej

Scene 5 fredag kl. 15.00, scene 4 lørdag kl. 14.15 og søndag kl. 13.30


FORA

Teksten er på vej

Scene 4 lørdag kl. 10.30


Min Kreative Verden - Josefine Bjørn Knudsen

Teksten er på vej 

Scene 5 fredag kl. 12.45, lørdag kl. 12.00 og søndag kl. 15.00


Thomas Skov

Teksten er på vej

Scene 1 fredag kl. 12.00


Kalle Thesbjerg

Teksten er på vej

Scene 5 lørdag kl. 12.45