Designer Soeren Le Schmidt fortæller på Kreative Dage

Det handler om kendte og kongelige, røde løbere, genbrug og ansvarlighed, når den anerkendte designer Soeren Le Schmidt går på scenen på Kreative Dage. 

Modedesigner, skrædder og tv-personlighed Soeren Le Schmidt står ofte bag flere af de smukke kjoler og kreationer, man kan opleve, når de kendte og kongelige er på den røde løber til store begivenheder.

Men selv om han lever af at designe nyt tøj fra bunden, så har han en kritisk tilgang til "brug og smid væk"-kulturen, som præger dele af modebranchen.

Det fortæller han meget mere om, når han går på scenen søndag den 29. oktober på Kreative Dage, som er Nordens største kreative messe.

- Jeg kommer til at tale om mig selv og modebranchen, men i særdeleshed også om genbrug, re-design og ansvarlighed - hvordan vi alle kan blive bedre til at bruge de mængder af tøj og stof, vi allerede har. Tøjproduktion er noget af det, der belaster klimaet mest, fastslår Soeren Le Schmidt, som i 2020 udgav bogen 'Genbrugsmode'.

For designeren giver det en ekstra dimension, at tilhørerne på messen er kreative sjæle med passion for at sy, strikke, hækle med videre.

- Jeg mener, det er ekstremt sundt at dyrke sin kreativitet, og det er også noget, vi bør hylde og dyrke blandt børn. Det er fedt, at det er kreative mennesker, der kommer og lytter, og jeg glæder mig meget til at møde dem, lyder det fra Soren Le Schmidt.

Han håber at give tilhørerne noget inspiration med hjem.

- Jeg håber, folk vil gå hjem og måske kaste et kritisk blik på deres garderobe. Vi har sikkert alle en yndlingsblazer hængende bagerst i skabet, som af en eller anden årsag ikke er vores favorit længere - måske på grund af stilen, farven eller pasformen. Men hvis man udfordrer sig selv, eksperimenterer lidt og tør tage lidt chancer, så kan man måske godt få den til at fungere igen. Det samme gælder, hvis man har en trøje eller jakke, hvor der måske er brændt hul på et ærme med en smøg, eller en knap er faldet af, påpeger Soeren Le Schmidt.

Han tilføjer, at der naturligvis også bliver billeder og beretninger fra de spændende 'røde løber-opgaver', han har lavet gennem årene, om hans arbejde på tv og meget andet.

Besøg Kreative Dage den 27.-29. oktober 2023 i MESSE C Fredericia.