Beton er fundamentet på Uhrskovs workshop

Journalist Thomas Uhrskov viser på Kreative Dage-messen, at beton er et fantastisk materiale at skabe emner med

Ordet "beton" bruges ofte sprogligt til at karakterisere nogen eller noget, som er tungt og urokkeligt. Men for tv-værten og ski-entusiasten Thomas Uhrskov og hans kone Helle Schjønning er beton et fleksibelt og fascinerende materiale, som kan bruges til at skabe næsten hvad som helst.

De har tidligere udgivet bogen "Bare beton", som rummer 60 ideer til, hvad man kan lave af beton. Og på efterårets Kreative Dage i Fredericia vil parret gerne yderligere udbrede kendskabet til betonens potentiale - og til uddannelsen som bygningsstruktør - på deres workshop.

- Vi har støbeforme og udstyr med, så de be søgende kan prøve at skabe alverdens emner i beton. Det kan være alt fra små sofaborde og skamler til knager, gummistøvleholdere, håndtag, smykker, tallerkener med videre, siger Thomas Uhrskov.

Han og fruen er i øvrigt på andet år også i gang med at støbe beton i stor skala - de har nemlig selv tegnet et ganske unikt sommerhus (i Klitmøller i Nordvestjylland), som de selv støber på stedet. Man kan følge projektet på Facebook og på YouTube under overskriften "Uhrskov bygger".

På standen vil parret slå et slag for uddannelsen som bygningsstruktør, hvor arbejdet med beton er i centrum, men hvor der mangler lærlinge.

Garnpusher med større stand

Mens beton nok endnu ikke er mainstream blandt hobby- og håndarbejds-entusiasterne, så er garn og strik en klassiker på Kreative Dage. Blandt de mange udstillere, som er klar til at hjælpe besøgende med eventuelle strikke-abstinenser, er Garnpusher.dk, som i år har booket en ekstra stor stand.

- Efter corona var vi lidt spændte på 2021-udgaven. Men vi havde nogle rigtig gode dage sidste år, og vi kunne mærke, at kunderne var glade for at kunne møde os fysisk igen - så vi har valgt at udvide lidt her i 2022, fortæller indehaver Ivan Sinding.

Han tilføjer: - Vores kunder kan godt lide, at der er meget at se og opleve i vores univers, og vi arbejder blandt andet på at skabe aktiviteter til børn samt etablere en afdeling, hvor man kan møde nogle af vores dygtige samarbejdspartnere og få gode tips til garn og strik.

Garnpusher.dk har i en snes år arbejdet med bæredygtighed indenfor tekstil, og Ivan Sinding forventer, at 2022-publikummet i endnu højere grad end tidligere netop efterspørger produkter, der tilgodeser klima, miljø, mennesker og dyr.

- Jeg ser meget frem til, at vores bæredygtige produkter kommer i hænderne på de ekstremt kreative mennesker, vi hvert år møder i Fredericia, lyder det fra Ivan Sinding.

Kreative Dage foregår den 28.-30. oktober 2022, hvor flere end 250 udstillere står klar i MESSE C Fredericia. Det endelige sceneprogram for Nordens største kreative messe ligger klar og billetsalget er startet 


Billetsalg

Køb din billet online, så får du den billigste billet, og du er sikker på adgang til årets kreative begivenhed.

Igen i år tilbydes der søndagsbilletter med rabat, som sikrer bedre fordeling på dagene.

 

 

Priser v. forsalg/onlinekøb

Voksne kr. 110,00 (+ gebyr kr. 5,00)
Unge (14-16 år) kr. 55,00 (+ gebyr kr. 5,00)
Børn u/14 år gratis adgang ifølge med en voksen (max. 2 børn pr. voksen)
Partoutkort (gældende alle tre messedage) kr. 175,- + gebyr kr. 5,00
Grupperabat
(ved forudbestilling, min. 10 personer) kr. 90,00 (+ gebyr kr. 5,00)
Søndagsbillet kr. 95,00 (+ gebyr kr. 5,00)