Stort rykind til Kreative Dage

Weekendens store kreative messe i Fredericia blev besøgt af 22.726 hobby- og håndarbejdsentusiaster - lørdagen satte rekord

Kreative Dage, som er Nordens største begivenhed for krea-fans, løb af stablen denne weekend i Fredericia, og den 14. udgave af den populære messe blev et stort tilløbsstykke.

I alt 22.726 besøgte messen weekenden over, hvilket er knap otte procent flere end sidste år. Alene lørdagen blev med 9.101 besøgende den største enkeltdag i Kreative Dages historie.

- Vi er utroligt glade for den store tilstrømning og den unikke stemning, vi oplever. Familier, kreative fællesskaber, venindegrupper med mere træder ind i udstillingsområdet med et stort, forventningsfuldt smil og bruger mange timer på at besøge udstillere, workshops, høre foredrag og meget andet, fortæller messechef Lars Søndergaard fra MESSE C Fredericia.

Også blandt udstillerne var der tilfredse smil søndag eftermiddag: - Vi elsker at komme på Kreative Dage, som er den mest professionelle og bedst sælgende messe for os. Vi har både hækling og strik, og det er her, vi møder vores målgruppe bedst, siger medindehaver Heidi Bach Johannesen fra Krea Deluxe.

Hun tilføjer, at købelysten var helt i top: - Det ser ud til, vi kommer til at sætte omsætningsrekord for nogen messe nogensinde, så det er jo fantastisk, konstaterer hun.

Succesfuld debut

Aarhusianske Læderiet ApS, som sælger materialer og tilbehør til kreativt læderarbejde, havde debut som udstillere i Fredericia:

- Vi har ikke gjort det så meget i messer tidligere, men det her har været enormt positivt. Der var gang i salget, og vi har fået en masse nye potentielle kunder i tale. Nogle gange havde vi så travlt, at vi nærmest blev puffet udenfor vores egen stand, griner Loni Hemmingsen og fastslår: - Vi skal helt sikkert med næste år, og vi skal også have en større stand.

Også Helena Christensen fra Selvtid, som mange nok kender fra DR-programmet Løvens Hule, var yderst tilfreds med weekendens forløb - Det bliver karakteren 10 ud af 10. Der har været sort af mennesker, og blandt andet vores introbokse (til akvarelmaling, red.) er blevet revet væk.

Det var også første år, vi var på scenen, og efter et lidt forkert fokus fredag fik vi lavet om til lørdag-søndag, og det gik enormt godt, siger Helena Christensen.

Weekendens største tilløbsstykke på scenerne var i øvrigt designer og Vild med dans-aktuelle Soeren Le Schmidt, som mange hundrede gerne ville se.