Thomas Skov bag masken - kendt gavstrik fortæller på Kreative Dage

Journalist, entertainer og forfatter Thomas Skov fortæller om livet som nystrikker; om strikkeskam, fordybelse og om den kærlige opbakning fra 'miljøet'.

Det begyndte som en spontan ide på en skiferie i Norge, da tv- og podcastvært, foredragsholder med mere Thomas Skov først på året begyndte at strikke.

- Jeg synes, jeg manglede et par bukser til at matche min Zipper-sweater, så jeg gav mig i kast med at strikke et par marineblå bukser i uld. Og siden er jeg bare blevet opslugt af at strikke, fortæller den 37-årige "nystrikker".

Fredag den 27. oktober 2023 kan de besøgende på Kreative Dage-messen i Fredericia opleve en varm og humoristisk beretning om Thomas Skovs udvikling som public knitter, som også er navnet på hans 'strikkekonto' på Instagram.

Her følger tusindvis af kreative mennesker med i Skovs strikkeeventyr, og opbakningen og fællesskabet har været en åbenbaring for ham:

- Jeg har aldrig oplevet et fællesskab, der er så generøst og omfavnende som strikkemiljøet. Der er selvfølgelig også holdånd, hvis man for eksempel går til sport, men samtidig kan der også være lidt nag og konkurrence. Men strikkemiljøet er som en stor, varm, menneskelig sweater - klar til at tage imod dig og hjælpe og inspirere i stor stil. Så lever jeg med, at nogle af dem kalder mig stramstrikker, for det er jo lidt rigtigt, griner Thomas Skov, som også har fået masser af starthjælp af sin hustru Emilie Gershøj Bruhn.

Det giver ro og tilstedeværelse

- Det at strikke giver mig ro, og så er det fedt at have en hobby, hvor der kommer et brugbart, fysisk produkt ud af det. Det er et konkret bevis på, at jeg har været til stede i nuet - i stedet for at spilde tid med telefonen i hånden, påpeger han.

I starten kunne han godt blive lidt ramt af 'strikkeskam', når han som mand tog strikketøjet frem i offentligheden.

- Men nu er jeg efterhånden kommet så langt ud af strikkeskabet, at det ikke rører mig ikke mere. Tværtimod vil jeg gerne inspirere til, at folk skal gøre præcis, hvad de har lyst til, så længe det ikke går ud over andre eller strider med lovgivningen, lyder det fra den 37-årige, som glæder sig til krea-messen i Fredericia.

 

- Jeg tror, det bliver fantastisk, og jeg håber at kunne sende noget kærlighed og måske også et lille grin tilbage til strikkemiljøet, slutter Thomas Skov.