"I hus til halsen"-vært giver input til boligens røde tråd


På Kreative Dage den 27. - 29. oktober deler designer Kalle Thesbjerg ud af tricks og ideer til at skabe ro og sammenhæng i privaten

Den kommende sæson af DR-programmet "I hus til halsen" har Kalle Thesbjerg som ny vært. På Kreative Dage, som er Nordens største kreative forum, fortæller designeren om at skabe ro og en rød tråd i sit hjem.

Hjemmet er der, hvor man efter en travl dag falder til ro og samler kræfter til kommende udfordringer. Eller... det bør det være, men det er ikke altid tilfældet, mener designer og ny vært for "I hus til halsen", Kalle Thesbjerg, som i to årtier har indrettet privatboliger og meget andet med firmaet Designbykalle.

- Jeg kommer mange steder, hvor mine øjne flakker rundt uden at finde et roligt holdepunkt. Steder, hvor der måske sker alt for meget, og hvor beboerne ikke rigtig kan lade op, vil jeg hævde.

Lørdag den 28. oktober kan de besøgende på Kreative Dage-messen opleve Kalle Thesbjerg og få inspiration og konkrete råd til bedre boligindretning.

- Jeg lægger vægt på, at boligen skal afspejle de mennesker, der bor der, og de værdier, de har. Det er fint at finde inspiration i magasiner eller på Instagram, men det nytter ikke at copy-paste en indretning og tro, at det også virker for dig. Der skal være personlighed i rummet, fastslår designeren, som også sværger til at skabe sammenhæng i hjemmet.

- Jeg synes, der skal være en rød tråd igennem boligen. Det kan være nogle farvenuancer eller materialer, der kører igennem det hele, eller en særlig form for belysning, der går igen. Noget der binder det hele sammen, lyder det fra Kalle Thesbjerg.

På Kreative Dage-scenen viser han eksempler fra sit hjem i Brønshøj og fra sit sommerhus ved Sejerø-bugten. De er indrettet til at 'kunne' noget forskelligt, bemærker han. - Vores sommerhus er fuldstændig roligt - her kan man virkelig komme i 'zen', mens der er meget mere spræl i vores almindelige hjem.

Kalle Thesbjerg håber at give tilhørerne nogle brugbare værktøjer med hjem. - Jeg vil give en masse tricks og ideer med hensyn til oprydning, opbevaring, farver, belysning, materialer, planter og så videre. Og så håber jeg, de tager hjem og kigger på deres egen bolig med nye øjne. Er her ro? Er her dejligt at være? Eller skal vi prøve noget andet? Jeg glæder mig i al fald til at møde publikum på Kreative Dage, slutter "I hus til halsen"-værten.

Besøg Kreative Dage den 27.-29. oktober 2023 i MESSE C Fredericia.